arkivfoto
Foto: JENS DRESLING

arkivfoto

Debatindlæg

Studerende: Kom sexchikanen til livs ved hjælp af kortlægning

Det bliver sværere at skylde skylden på uopdragne drenge, når man præcist ved, hvor seksuelle krænkelser finder sted. Et virtuelt kort kan udpege problemet og derfor være en oplagt metode til bekæmpelse af sexovergreb i fremtiden.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Hvor langt er der fra Smukfest i Skanderborg til Tahrirpladsen i Kairo? Kortere, end man måske skulle tro. I Kairo siger 99 procent af kvinderne, at de har oplevet at blive chikaneret på gaden. Vi har ikke tilsvarende tal for de danske musikfestivaler, men det kunne man få ved at lære af erfaringerne fra Kairo.

I Politiken (9.8.) slipper talsmanden for Smukfest, Poul Martin Bonde, af sted med at sige om mulige sexovergreb:

»Det er ikke umiddelbart et stort, tydeligt problem hos os, men det er jo ikke det samme, som at der ikke sker noget underneden«. Og sådan bliver beretninger om, at kvinder har været udsat for overgreb, alt for let affærdiget med, at hele gruppen af mænd på festivaler ikke skal mistænkes, bare fordi der er én eller to idioter, som ikke kan finde ud af at respektere deres medmennesker.

Derfor er den oplagte fremgangsmåde at gøre, som egypterne har gjort. I 2010 blev organisationen HarassMap stiftet for at sætte fokus på problemet. De fremstillede et virtuelt, interaktivt kort, hvor både kvinder og mænd anonymt kan plotte ind online, hvor de oplever chikane, og hvilken slags. Derudover stiller de frivillige til rådighed, som man kan snakke med, hvis man oplever overgreb og ikke ved, hvem man skal gå til.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce