Københavns Kommune skal have sit eget havnebetjentkorps finansieret af skat på lystsejlbåde.
Motorbåde henvises til at ankre op og sejle ved Østhavnen.
Og så bør private ikke kunne få indregistreret motorbåde, der kan sejle hurtigere end politiets, skriver Henning Lyhne Christensen.
Foto: Ivan Riordan Boll

Københavns Kommune skal have sit eget havnebetjentkorps finansieret af skat på lystsejlbåde. Motorbåde henvises til at ankre op og sejle ved Østhavnen. Og så bør private ikke kunne få indregistreret motorbåde, der kan sejle hurtigere end politiets, skriver Henning Lyhne Christensen.

Debatindlæg

Pensionist: Lad os få en tryg havn uden vandscooterdrab

Med disse påbud kan vi få en tryggere havn i København.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

I 2010 tvang EU-Domstolen Danmark til at ophæve vores totalforbud mod vandscootersejlads langs strande og i havne.

Forbuddet sikrede danskernes frihed til at svømme og ro langs vore kyster. Trygt har danskere og turister kunnet nyde Danmarks natur med minimal forurening til følge. Men med dogmet om varernes frie bevægelighed fremmede EU forurening og larm samt forårsagede utryghed.

Hvis den nummerpladeløse vandscooter er en vare, der ikke er underlagt færdselsregler, må man så køre på nummerpladeløse og ansvarsforsikringsløse firhjulede motorcykler (ATV) ned ad gågader og i byens parker?

Hvordan står det til med ansvarsforsikringer? Betaler EU-Domstolen erstatning for de myrdede amerikanere? Og erstatning til Wonderful Copenhagen til betaling af reklamekampagne, der fortæller, at nu er Københavns havn igen tryg? En stor delaf verdens befolkning bor langt inde på fastlandet og har aldrig oplevet havet. Derfor er København som havneby en stor attraktion. Ligesom middelalderbyen med sine gågader er en attraktion, kan København give byens indbyggere og turister en stor oplevelse med et havneområde, hvor man kan svømme, padle og ro trygt rundt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce