Foto: Miriam Dalsgaard og Niels Hougaard
Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Thomas Helmig - og en dårlig dag for sygdomsramte kastanjetræer

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer

En god dag for...

Thomas Helmig. Der er fed lykke i Thomas Helmigs byhus på Frederiksbjerg i disse dage. Den aarhusianske pophelt giver fire store indendørskoncerter til marts. Billetterne blev frigivet i mandags, og siden har fansene købt grådigt ind. To af koncerterne er totalt udsolgt, og der er få billetter tilbage til de to andre i henholdsvis Ceres Arena i Aarhus og Ballerup Super Arena.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende i de 14 år, jeg har arbejdet med Thomas. Vi er ret rystede – på den gode måde og ser frem til koncerterne,« siger Peter Sørensen fra Beatbox Booking, som står for turneen, til stiften.dk. Thomas Helmig udgav sit seneste album, ’KH Helmig’, i 2013. Men hvem behøver også nye sange, når man har et bagkatalog som Helmigs?

En dårlig dag for...

Kastanjetræer. Elmetræerne fik elmesyge og er stort set forsvundet. Så fik asketræerne svamp. Og nu er hestekastanjen for alvor truet, ifølge TV Midtvest. Det mægtige træ har nemlig hele to fjender: Kastanjeminérmøl og sygdommen hestekastanjebakteriekræft. Problemet med minérmøl, der angriber bladene, har været kendt i Danmark i 12 år. Men kræften blev først officielt bekræftet i 2014, og nu slår sygen for alvor igennem.

I Sydengland anslås det, at op mod 70 procent af kastanjetræerne er ramt af hestekastanjebakteriekræft, og problemet breder sig i hele Europa. Viborg Kommunes landskabsarkitekt Lotte Kunstmann tror ikke, kastanjen har en fremtid. »På et eller andet tidspunkt bliver vi nødt til at fælde samtlige træer«, siger hun til TV Midtvest.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce