Tegning: Claus Nørregaard
Foto:

Tegning: Claus Nørregaard

Klummer

Knud Romer: Vores politikere er ved at begå en historisk fejltagelse med DR. Vågn nu op!

Med indgrebet i DR går et flygtigt flertal i Folketinget til angreb på en samfundsbærende institution og kapitulerer i kampen mod de multinationale dødsstjerner som Google, Facebook og Netflix. Hvor er folkets protester?

Klummer
FOR ABONNENTER

Ironien er til at få øje på, når Christiansborg giver sig til at trække fundamentet væk under vores nationale medier og public service-institutioner, inden Google, Facebook, Netflix og andre amerikanske giganter gør det for os.

Man skulle tro, at vi var i krig og anvendte den brændte jords taktik, hvor der ikke må være noget tilbage, når fjenden overtager det hele, og vi begår selvmord for at redde æren.

Er der virkelig nogen, som ved deres fulde fem tror, at det er DR, som er problemet? At alting vil ændre sig til det bedre, hvis vi reducerer omfanget af public service? Og at en nedskæring på 10 eller 25 pct. vil styrke de øvrige danske medier og give dem så meget som en flig af en øget markedsandel?

Undskyld, men en markedsandel af hvad? Som det er nu, står avisdøden for døren, og den digitale omsætning kommer ikke mediehusene til gode, men ender hos Google og Facebook. De rager mere end halvdelen af den forøgede annonceomsætning til sig og vil snart runde 90 pct., hvis markedet i USA og England tegner vores fremtid.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce