0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Connie-defekt

Miljøområdet tromles af regeringen

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

NÅR VK-regeringen om nogle år er blevet udskiftet med en ny politisk konstellation, vil miljøområdet stå tilbage som det mest markante mindesmærke. Lovændringerne på de fleste andre områder vil nemlig kunne repareres: Udlændingelovgivningen kan atter bringes i overensstemmelse med almindelige retspolitiske principper; investeringerne i uddannelsessystemet kan atter bringes på omdrejningshøjde med vores nabolande; og skattestoppet vil kunne konverteres til en radikal reform, der flytter beskatningen fra arbejde til bl.a. boliger. Men skadevirkninger på naturen vil stå tilbage som uigenkaldelige fejltagelser.

Den decentralisering af den danske miljøforvaltning, som VK-regeringen er ved at gennemføre sammen med Dansk Folkeparti i forbindelse med kommunalreformen, vil således betyde, at natur- og miljøbeskyttelsen sænkes til et uholdbart niveau; devalueres til blot at pleje lokale interesser i de 98 nye storkommuner. Sidste uges tragikomedie omkring den såkaldte 'retslige lovliggørelse' af Bilka-varehuset i Horsens var et første varsel om, hvad der vil ske, når amternes miljø- og regionsplanlægning forsvinder. Venstre har allerede meldt klart ud, at planloven skal laves om, så det fremover bliver tilladt at bygge bl.a. megacentre overalt i landet. Og som sædvanlig har Dansk Folkeparti skærpet synspunktet yderligere: »Når kommunerne bliver større, så bør de også have råderum til at sige, hvor det er, de ønsker at butikkerne skal ligge«, som partiets miljøordfører, Jørn Dohrmann, siger.

DA CONNIE Hedegaard (K) tiltrådte som miljøminister, havde mange en forventning om, at hendes nye, mere afbalancerede og retskafne retorik ville forpligte VK-regeringen på en ny miljøpolitik. Men ak! I dag må det desværre konstateres, at Connie Hedegaard blot er trampet magtesløs videre ned ad den blindgyde, som hendes udskældte forgænger, Hans Christian Schmidt (V), for vild i. Den ellers sympatiske Connie Hedegaard fremstår i dag som en nyttig idiot for de mest kortsigtede markedsideologer. Hidtil har hun slet ikke været i stand til at modstå presset fra Venstre og Dansk Folkeparti, og man bør derfor ikke sætte forventningerne højt for fremtiden. Fra nu af kan Connie Hedegaard kun overraske positivt som miljøminister.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere