Leder

Politiken mener: Den danske regering svigter sårbare kvoteflygtninge. Det er for sølle

Regeringen stiller sig uden for et forpligtende internationalt og solidarisk samarbejde ved at melde Danmark ud af FN's kvoteindsats.

Leder
FOR ABONNENTER

Regeringen vil have et ’pusterum’. Det vil verdens mest sårbare flygtninge også. For flygtningene betyder det et sted, hvor de får ly. For Løkke-regeringen betyder det, at den vil være fri – altså fri for flygtninge.

For Danmark gælder, at vi havde modtaget hen ved 500 kvoteflygtninge om året, herunder et mindre antal handikappede og syge, da regeringen sidste år sagde midlertidigt stop. Nu vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) med en lovændring melde Danmark helt ud af FN’s kvoteindsats, fordi hun mener, at Danmark har så stærkt behov for et pusterum, at vi skal stille os uden for et forpligtende internationalt og solidarisk samarbejde.

Det anbringer Danmark i en særegen klasse – måske bliver vi ligefrem det eneste samfund i EU, som ikke vil være med til en solidarisk FN-fordeling af de mest sårbare flygtninge.

Set med regeringens briller har kvoteflygtninge ellers den ’fordel’, at de kan udvælges på FN’s lange lister efter regeringens vurdering af flygtningenes behov og vores opfattelse af deres integrationspotentiale.

aj

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce