Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Anne-Marie Steen Ppetersen

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen er altid helt vild med redegørelser, men knap så vild med handling

Der skal være langt mere konsekvens over for radikaliserede islamister.

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det så på overfladen flot ud, da justitsminister Mette Frederiksen forleden fremlagde sine 11 tiltag for at forhindre terror i fremtiden, da hun på et pressemøde redegjorde for myndighedernes indsats op til terrorangrebet i København – særligt hvad angår radikalisering i danske fængsler.

Men hvis man kradser lidt i overfladen, viser det sig hurtigt, at der slet ikke er noget konkret på vej fra Mette Frederiksen og resten af regeringen.

For regeringen er som altid helt vilde med redegørelser, men knap så vilde med handling.

Kriminalforsorgen, Rigsadvokaten og Domstolsstyrelsen skal aflevere opfølgninger og evalueringer på forslagene fra regeringen. Strafferetsplejeudvalget skal se på nogle ting. Straffelovrådet skal sammen med de andre ting regeringen i øvrigt har bedt det om, se på en række ting. Det betyder, at der i værste fald kan gå flere år, før vi overhovedet får ført nogen af de ellers udmærkede tanker ud i livet.

Det er altså ikke godt nok. De fleste af de initiativer, som Mette Frederiksen har fremlagt, kan politikerne altså godt selv vurdere.

Hvis det stod til Dansk Folkeparti, ville vi udvise radikaliserede ekstremister uden dansk statsborgerskab. Hvis de ikke er danske statsborgere, eller ikke har fået tildelt dansk indfødsret ved lov, har de intet at gøre her. På dette område kan vi meget hurtigt skabe handling og få nogle af de mennesker ud, der er potentielt farlige for Danmark.

Ved terrorangrebet i København har vi set, hvor galt det kan gå. Derfor skal vi øjeblikkeligt stramme op på de områder, hvor vi ved, at vi kan gøre det bedre.

Derudover bør der etableres en overvågning af de radikaliserede, der er løsladt før tid. Det kan ske med en elektronisk fodlænke. Når det er sagt, mener vi i øvrigt, at det er helt ude i hampen, at man løslades før tid som radikaliseret eller som bandemedlem Man skal afsone sin straf fuldt ud, medmindre man går ind på at forlade det radikaliserede miljø eller bandemiljø, man er en del af. Ellers giver straffen jo ingen mening.

Dernæst tyder det på, at vi står med et problem i forbindelse med regeringens kontakt til myndighederne. Eksempelvis viser redegørelsen til Folketinget fra i torsdags, at der er 60 og ikke 39 radikaliserede indsatte i de danske fængsler, hvilket Kriminalforsorgen ellers tidligere har oplyst. Kontakten halter, og her er det vigtigt, at regeringen får rettet op.

Ved terrorangrebet i København har vi set, hvor galt det kan gå.

Derfor skal vi øjeblikkeligt stramme op på de områder, hvor vi ved, at vi kan gøre det bedre.

Der skal være langt mere konsekvens overfor radikaliserede islamister, som åbenlyst er en trussel for det danske samfund. Hvis de ikke er danske statsborgere, har de intet at gøre her.

Det ville være fint, hvis justitsministeren på dette område kunne træde i karakter – men det kommer vi nok ikke til at se. For der er som altid for meget snak og for lidt handling i regeringen.

Også derfor har Dansk Folkeparti indkaldt til en forespørgselsdebat i Folketinget på onsdag, så vi kan få en åben debat om, hvad der skal ske, og forhåbentlig sætte de nødvendige initiativer i gang med det samme!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden