Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tobias Selnæs Markussen
Foto: Tobias Selnæs Markussen

Sommerparat. Resultatet afhænger af indsatsen, men du kan komme langt med 5 minutters arbejde på den tohjulede.

940px
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nemme tricks: Gør din cykel sommerparat på 5, 15 eller 60 minutter

Vælg selv, om du er til mini, midi eller maxi indsats, når cyklen gøres lækker.

940px
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Føles cyklen stadig vintertræt, er det på tide at give den en overhaling. Hvis den rasler, skramler og hakker, kan det være nødvendigt at sende den til service hos en fagmand, men er den bare blevet almindeligt forsømt, kan den komme til at trille betydeligt lettere med en overskuelig indsats.

»Mange af de cykler, vi får ind, ser ikke godt ud«, fastslår cykelmekaniker Johannes Johansen fra Nordisk Cykler på Østerbro i København.

LÆS ARTIKEL

Den diplomatiske formulering dækker over, at masser af cyklister mangler viden om cykelpleje – eller måske ikke har tid, lyst eller grej til at vedligeholde køretøjet.

»En del, især studerende, mangler også penge, og så er det vigtigt, man kan spørge sin cykelmand, om et problem kræver reservedele og professionelt værktøj, eller man selv kan fikse det. Vi er et åbent værksted, hvor folk er velkomne til at kigge ind og få et gratis råd«, siger butiksleder Emal Ahmadzai.

»Ja, der kommer faktisk mange og spørger, hvad det koster at få lavet deres cykel. Skal den have nye bremseklodser, må de finde ud af, om de vil købet et sæt til en halvtredser og selv montere dem eller have os til at gøre det, så prisen lander på 110 kroner«, nævner Johannes Johansen som eksempel og fortsætter:

»Men det allervigtigste kan de fleste nu finde ud af, for cyklen bliver meget rarere at køre på, bare man pumper dækkene og smører kæden. Det tager altså kun fem minutter«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden