0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ugens bedste vine løfter salaten

Ugens topscorere er glimrende til meget, men især som ledsagere til blandede grønne salater.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 KIM NIELSEN
Foto: KIM NIELSEN
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De er også begge lette, uden større intensitet. Men det gør heller ikke noget, hvis de bruges rigtigt.

Læs ugens karakterer i

Et lille glas i utide
Det er ikke vine til foie gras, andesteg eller pighvar med fed sauce. Det er til gengæld vine til et lille glas i utide, en økonomisk aperitif, til enkle hvide fiskeretter og – måske allerbedst: til salater i forskellige afskygninger.

Her tænkes især på grønne salater, f.eks. hjertesalat, romainesalat, frisée, rucola og såmænd også radicchio. Helst forskellige slags iblandet ingredienser, som giver lidt sødme, f.eks. fra tørrede tomater eller tørret frugt, lidt syrlighed, f. eks. fra pink grape, lidt sprødt, f.eks. fra ristede kerner og lidt fedme f.eks. fra en mozarella af god kvalitet.

Man kan tilføje fisk, fjerkræ eller kød, hvis det ønskes. Tynde skiver pancetta eller parmaskinke bagt sprøde i ovnen kan også bruges.

Skriger på hvidvin
Under alle omstændigheder skriger sådan salat på hvidvin, der ikke skal være for sødlig eller for fed. Og såmænd heller ikke for kompleks eller forfinet, da salatens komponenter vil forstyrre de finere elementer i vinen.

Især hvis der er vineddike i dressingen. Det kunne også være en sauvignon blanc, en chablis eller verdicchio fra Midtitalien. Men ugens to friske hvide går mere end an.

Colombelle laves af druen colombard og er populær i det sydvestlige Frankrig. Den kan minde om en let sauvignon blanc i aromaen. Og så er den billigere end de fleste sauvignon-vine.

Billig og drikkelig