Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skal du begave en hypokonder eller helsefreak, er her 12 gode bud på et hit under juletræet.
Foto: PR

Skal du begave en hypokonder eller helsefreak, er her 12 gode bud på et hit under juletræet.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

12 gaveidéer til familiens helbred

Vi har samlet 12 gode idéer, hvis der står sundhed på ønskeseddelen.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I tider som disse med sundhedstrends, svineinfluenzaer og fedmeepidemier går mange rundt med en begyndende hypokonder i maven.

Er en af disse på gavelisten, så er der hjælp at hente her på siden, uanset om der er tale om en gavemodtager på 5 eller 100 år.

Undgå at koge over
Mere end 260.000 går ifølge Hjerteforeningen rundt med forhøjet blodtryk uden at vide det, og foreningen anbefaler derfor, at man får målt sit blodtryk for at undgå hjerte- kar-sygdomme.

Det behøver ikke kræve en tur til lægen, da blodtryksmålere også fås til hjemmebrug.

Den viste blodtryksmåler af navnet UA-767 anbefales af Hjerteforeningen og påsættes på overarmen. Apparatet kan gemme 30 målinger og udregne gennemsnitsblodtrykket.

Blodtryksmåler UA-767 Plus 30, pris 799 kroner hos HomeCare.

Rene hænder
Aldrig har der været så meget fokus på desinfektion og rene hænder, og enhver hypokonder med respekt for sig selv har desinfektionsgele i tasken.

Det viste produkt, Clean Hands, blev oprindeligt udviklet i 1998 til ambulancetjenester, FN personale og Røde Kors, men fås nu også til almindelige forbrugere. Indeholder blandt andet alkohol, klorhexidin og glycerin.

Pierre Beauvais Clean Hands desinfektionsgele, 90 ml, vejledende udsalgspris 59 kroner.


Kold eller varm
En hånd på panden er en kendt metode til at bedømme, hvorvidt en person har feber eller ej, uden at benytte et traditionelt termometer.

FeverCare har gjort det nemmere og mere præcist at fastslå temperaturen med hjælp fra pandetermometeret, der måler varmeudstrålingen fra pulsåren i tindingen helt smertefrit.

FeverCare pandetermometer, vejledende udsalgspris 499 kroner.
Viden gennem leg
Gør familien klog på førstehjælp med Førstehjælpsspillet fra Dansk Røde Kors, hvor deltagerne udfordrer hinanden på viden om at forebygge ulykker og om, hvordan man yder rigtig førstehjælp i dagligdagssituationer. Fra 12 år.

Førstehjælpsspillet, pris 448 kroner hos Dansk Røde Kors.

Krop på kryds og tværs
En badevægt behøver ikke kun at kunne vise vægten. Beurers linje af badevægte kan også klare en mere avanceret analyse af kroppen, så både kropsvæskeprocent, muskelandel og kropsfedt kan analyseres, ligesom det er muligt at få oplyst, hvor mange kalorier kroppen forbrænder i løbet af en dag.

Her er det modellen BG63, der kan rumme op til to målinger for 10 personer. Beurer BG63, vejledende udsalgspris 499 kroner.

Fortræng mørket
Vinterdepression er en udbredt lidelse i Skandinavien, hvor solen synes langt borte i de lange vintermåneder. En lysterapilampe kan gøre dagene lidt lysere og forbedre både energiniveau og humør.

Her er det Philips Energy Light, der leverer en lysintensitet på 10.000 lux. Lampen kan justeres i både styrke og position, så den passer til individuelle behov.

Philips Energy Light HF3319, vejledende udsalgspris 1.999 kroner.

Ekstra støtte
Hævede ben og fødder kender mange til efter en lang rejse eller flere timers stillesiddende arbejde. En støttestrømpe kan modvirke hævningen og gøre rejsen mere behagelig.

Her er det modellen Travento fra Sigvaris, der fås i tre forskellige farver og i seks størrelser fra 36-37 til 46-47.

Sigvaris Travento rejsestrømpe, vejledende udsalgspris 202,50 kroner.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Styr på pulsen
Træning kan forbedres og effektiviseres ved at holde øje med pulsen. Det tyske firma Beurer har forenklet udstyret ved at eliminere brystremmen og lade pulsmåleren sidde i forbindelse med uret.

Foruden pulsvisning kan uret lave flere forskellige beregninger af pulsen samt vise kalorieforbrug. Uret er dog på grund af sensorens placering ikke egnet til cykling og spinning.

Beurer pulsur PM110, vejledende udsalgspris 1.999 kroner.

Sundt opslagsværk
Holdet bag tv-programmet ’Ha’ det godt’ har sammen med forfatter Rikke Vadum Bønding samlet råd om alt fra motivation og kost til motion og stresshåndtering i bogen med samme navn.

Få træningsøvelser fra Chris MacDonald, råd om rygestop og opskrifter på sund mad.

’Ha’ det godt!’, skrevet af Rikke Vadum Bønding, DR, vejledende udsalgspris 299 kroner.

Vær beredt
Det er dumt at mangle grej, når uheldet er ude, og en førstehjælpstaske til hjemmet er derfor en nødvendighed. Firmaet ABFU har specialiseret sig i førstehjælp- stasker til forskelligt formål og sælger således tasker beregnet til eksempelvis boligen, kontoret og motionsklubben.

Boligtasken indeholder blandt andet kompresforbindinger, antichoktæppe og øjenskylleglas.

Førstehjælpskasse til boligen, pris 250 kroner hos ABFU Førstehjælpskursus og -udstyr.

Hjælp til selvhjælp
Førstehjælp redder liv, men kun hvis man har lært det. Dansk Røde Kors tilbyder i år gavekort til førstehjælp, så den livsvigtige viden kan blive videregivet.

Kursus i førstehjælp, pris 425 kroner hos Dansk Røde Kors.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den lille doktor
Internetbutikken Legetøj med handicap har, som navnet antyder, specialiseret sig i legetøj med handikap. Missionen er at give børn med handikap legetøj, de kan identificere sig med, samt at give børn i al almindelighed mulighed for at stifte bekendtskab med handikap.

Således kan børnene få Amputeddy, den amputerede bamse, Barbie i kørestol eller diverse remedier som benskinner og gangstativer. Her er det førerhunden, der kommer komplet med stativ og stok.

Førerhund med stok, pris 295 kroner hos Legetøj med handicap.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden