Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Få penge tilbage efter udsalgsfup

Regn ud, hvad du skal have tilbage, hvis en butik har snydt dig under udsalget. Når du køber et tv til 2.000 kroner, og den oplyste førpris er 5.000 kroner, så skal førprisen passe. Finder du ud af, at førprisen var 3.000 kroner, har du ret til et passende nedslag eller til at hæve handlen. Du kan læse om reglerne på www.forbrug.dk . Indtast butikkens påståede førpris i kroner. Indtast den reelle førpris, altså det som varen rent faktisk kostede, før den kom på udsalg. Indtast udsalgsprisen, altså det som du betalte for varen. Klik på "beregn nedslag".

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De radikale vil gøre det en betingelse for skattefradrag til trossamfund, at deres religiøse ledere har et kendskab til danske samfundsforhold. Kommer de religiøse ledere til Danmark fra udlandet, skal de pålægges at gennemgå et kursus i demokrati og danske samfundsforhold.

Forslaget er et af i alt fem punkter i en handlingsplan mod tvangsægteskaber, som den radikale gruppe vedtog i går, og som på flere punkter er en stramning af den radikale udlændingepolitik.

'Skrap kost'
»Ja, det er skrap kost. Men vi gør de mennesker en bjørnetjeneste, hvis vi ikke stiller krav«, siger udlændingeordfører Elsebeth Gerner Nielsen (R).

Blandt de markante stramninger er forslaget om at fratage trossamfund deres skattefrihed for medlemsbidrag, hvis de religiøse ledere ikke kan bevise kendskab til danske samfundsforhold og dansk lovgivning.

»De religiøse ledere er ikke kun åndelige vejledere. De taler også med menigheden om verdslige forhold, og det skal ske på et oplyst grundlag«, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Krav om deltagelse i dansk undervisning
R vil også kræve, at familiesammenførte deltager i danskundervisning, selv om de ikke modtager offentlig støtte. Hvis de afviser, skal de kunne fratages deres opholdstilladelse.

Desuden vil R have langt bedre oplysning om tvangsægteskaber til både de unge og deres forældre. Samt bedre hjælp til de unge, som kæmper for at undgå et tvangsægteskab.

Målrettet mod tvangsægteskaberne
Handlingsplanen er det radikale bud på at bekæmpe tvangsægteskaber, når partiet vil nedsætte 24-års-reglen til 21 år og afskaffe tilknytningskravet.

»De to regler er urimelige, fordi de rammer alle og jager danske statsborgere ud af landet. Vi vil gå målrettet efter tvangsægteskaberne«, siger Gerner.

Som udgangspunkt mener R, at forskning skal afdække, hvor omfattende problemet med tvangsægteskaber er.

I dag skal Folketinget førstebehandle en række andre radikale forslag. Bl.a. om at skrive ind i straffeloven, at tvangsægteskab er forbudt i Danmark.

ingenting

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden