0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vi betaler for meget for brødet – og nu stiger det igen

Fødevareministeren vil gribe ind over for stigende brødpriser.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Levebrød. Brødproducenterne holder priserne på brød kunstigt højt oppe.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mens forbrugerne betaler, gnider brødbranchen sig i hænderne.

Prisen på brød fulgte pænt med op, da kornpriserne steg i 2007-08.

Da kornpriserne kort efter faldt igen, kom det imidlertid ikke forbrugerne til gode. Det viser beregninger fra Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet.



Nu er prisen på korn atter på vej op, og med det som anledning varsler branchen, at brødet vil blive endnu dyrere.

»Vi fik ingen prisfald på brød, da kornpriserne faldt, og nu varsler man prisstigninger, fordi kornpriserne stiger. Det er helt vildt for at sige det mildt«, siger seniorrådgiver ved Fødevareøkonomiske Institut Henning Otte Hansen, der har lavet beregningerne for Politiken.

»Så høje priser kan slet ikke forklares med højere omkostninger. Der er nogle, som de seneste år har formået at hæve profitten«, siger Henning Otte Hansen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu