Elcyklerne er kommet for at blive, mener cykelhandlerne, der forventer at sælge 18.000 af slagsen i år (arkivfoto).
Foto: THOMAS BORBERG

Elcyklerne er kommet for at blive, mener cykelhandlerne, der forventer at sælge 18.000 af slagsen i år (arkivfoto).

Forbrug og liv

Cykelhandlerne: Salg af el-cykler vil eksplodere

Især ældre cyklister, men også unge og børnefamilier er blandt kunderne.

Forbrug og liv

Medvind på cykelstien er blevet populært. Vi køber el-cykler som aldrig før.

Cykelhandlerne solgte sidste år omkring 6.000 cykler med elektrisk hjælpemotor, men regner i år med at nå op på ca. 18.000 cykler, altså en tre-dobling.

»Kunderne er de ældre cyklister, de voksne mennesker fra 50 år og opefter«, fortæller Frank Søgaard fra Bikers World i Horsens til P4 Østjylland.

LÆS OGSÅ

Men også unge og børnefamilier er blandt kunderne.

»De sætter en cykeltrailer eller en barnestol på, så de kan køre børnene i vuggestue eller børnehave«, siger Marcus Madsen fra Rolsted Cykler i Brabrand.

Holland er førende på el-cykler

Salget af el-cykler udgør stadig kun tre procent af det samlede antal cykler, og der er langt op til Europas førende el-cykelland, Holland, hvor der sælges 150.000 el-cykler om året. Det svarer til 10 procent af det samlede cykelsalg.

»Men i takt med, at el-cyklerne bliver bedre, smartere og billigere, for de koster typisk en 10.000-12.000 kr., vil de tage en endnu større del af markedet«, siger direktør for foreningen Danske Cykelhandlere, Erik Oddershede.

»Jeg tror, at vi også i Danmark kan nå op på ca. 10 procent af cykelsalget. Det svarer til ca. 50.000 cykler om året«.

LÆS OGSÅ

Batteriet på en el-cykel kan i dag typisk klare en 50-60 km, før det skal lades op.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce