Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Lektiehjælp. Forældre har så svært ved at forstå deres børns hjemmearbejde, at de tager på kursus i at lave lektier. Arkivfoto

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Test dig selv: Kan du finde ud af børnenes skoleopgaver?

Her er fire skoleopgaver, som 6. klasseselever bliver udsat for.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forældres evner rækker ikke altid, når de vil hjælpe børnene med lektierne.

Det siger Jacob Hagn-Meincke, som er leder af Forberedende Voksenundervisning på Tietgen Kompetencecentret i Odense, til Politiken.

»Forældre vil ofte opleve, at de har svært ved at hjælpe deres børn med lektierne, dels fordi det er længe siden, de selv har gået i skole, dels fordi de metoder, de lærte i skolen, er ændret«, siger han.

Tjek.dk bringer her fire små skoleopgaver, som eleverne i 6. klasse bliver udsat for. Svarene er bragt nederst i artiklen.

LÆS ARTIKEL

Derfor er forældre i større stil begyndt at gå til lektietræning, så de bliver bedre til at hjælpe deres børn med den danske stil eller matematikken.

24.000 forældre på kursus
Der findes ikke præcise tal for, hvor mange forældre, der således går til lektietræning, men ca. 24.000 voksne danskere går på kursus i dansk og matematik under den såkaldte FVU-ordning, Forberedende Voksenundervisning.

LÆS ARTIKEL

Der er delte holdninger til, at forældre sætter sig på skolebænken for at blive bedre til at hjælpe børnene med lektierne.

Næstformand i Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, mener modsat, at folkeskolen bygger på samspillet mellem skole og forældre.

»Jo mere forældre involverer sig i børnenes skolearbejde, jo bedre resultater får eleverne. Hvis forældrene kan gøre sig endnu bedre ved at tage ekstra undervisning, er det rigtig flot, og jeg er sikker på, at det kommer deres børn til gode«, siger Claus Hjortdal, skoleleder på Øster Jølby Skole i Morsø Kommune.

SKRIV:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden