Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salget af økovarer er steget under finanskrisen

Selv om pengepungen blev lukket delvist i under finanskrisen, købte vi fortsat flere økologiske varer.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finanskrisen fik ikke danskerne til at putte færre økologiske varer i indkøbsvognen.

Sidste år solgte butikkerne for 5,1 milliarder kroner økologiske drikke- og fødevarer, og siden siden 2007 er salget vokset med 42 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Krisen har gjort os bevidste
For nogle uger siden var Danmarks Statistik fejlagtigt ude med en melding om fald i salget - men det viste sig, at der var fejl i tallene, der i virkeligheden viste, at salget er steget med fire procent fra 2009 til 2010.

Hos Økologisk Landsforening er man overbevist om, at væksten bliver endnu større i de kommende år i takt med at der kommer større fokus på rene, naturlige og nordiske råvarer.

»Danskerne er under krisen blevet bevidste om, hvad de får for pengene. Og Ø-mærket har bidt sig fast som en garanti for rene fødevarer, dyrevelfærd og miljøvenlig produktion«, siger Helle Bossen, markedskonsulent i landsforeningen.

»Halvdelen af alle danskere køber økologi hver uge, så danskerne er positivt stemt overfor økologi. Samtidig har alle supermarkedskæder udvidet deres økologiske sortiment. Derfor er økologien blevet lettere at få fat i«.

Markedet vil være fordoblet i 2020
Danskerne har rekorden i at købe økologisk i verden. Og Helle Bossen håber, at flere landmænd vil vælge at blive økologer i de kommende år:

»Vi vurderer, at den økologiske del af det danske fødevaremarked vil være fordoblet i 2020. Til at dække den økologiske vækst bliver der behov for markant flere danske økologiske landmænd«, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden