Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Farligt affald ender i skraldespanden

Spraydåser og sparepærer er farligt affald. Alligevel ender det lidt for ofte i skraldespanden.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De gamle aviser ryger i papircontaineren. Og de tomme vinflasker og syltetøjsglas smides i flaskecontaineren.

Danskerne er gode til at sortere affald, hvis det er nemt at slippe af med det. Det er straks værre, når det drejer sig om affald, der af hensyn til miljøet skal skaffes af vejen.

Mere end hver anden smider spraydåser i skraldespanden og det samme gør hver tredje med deres sparepære, viser en analyse fra FDB.

Svært at komme af med farligt affald
Signe D. Frese, der er FDB’s specialkonsulent i miljø, siger, at det er for besværligt for folk at komme af med det farlige affald.

»Undersøgelsen viser, at mange sorterer det affald, som de har let ved at komme af med. Sådan noget som aviser og glas sorterer de fleste«, siger hun.

»Men kan vi ikke umiddelbart komme af med spraydåsen, så vælger mange at smide den i skraldespanden«.

Undersøgelsen viser, at mindre end én ud fire danskere synes, at de har en container til farligt affald inden for rimelig afstand, mens de fleste oplever, at avis- og glascontaineren er til at finde.

Faktisk ville 60 procent af danskerne gerne sortere deres affald mere. Det ønske skal imødekommes, mener Signe D. Frese.

»Vi kunne spare naturen for en masse forurening, hvis det var nemmere at skaffe sig af med affaldet på den rigtige måde. Men hvis vi skal sortere mere, så kræver det altså nemmere adgang til affaldscontainere«, siger konsulenten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden