Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

Vækstpakke. Skat undersøger, om håndværkerne overholder reglerne for Boligjob-ordningen.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skat overvåger håndværkere for at undgå snyd

Håndværkernes arbejde bliver gransket i forbindelse med Boligjob-ordningen.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forsøget med at sætte gang i væksten med Boligjob-ordningen får skat til at sende sin undersøgende enhed ind for at forhindre svindel.

Boligjob-ordningen er en forsøgsordning fra maj, der giver skattefradrag for lønudgifter til hjælp i og istandsættelse af hjemmet i 2011 og 2012.

Også lønudgifter i forbindelse med installation af jordvarme og solceller giver skattefradraget, som svarer til godt en tredjedel af lønudgiften.

Helt konkret giver hver person i husstanden over 18 år en gevinst på 15.000 kroner. Kravet er dog, at arbejdet er blandt 91 udnævnte punkter, og det vil blive fulgt tæt at skat.

»Vi laver kontrol hos håndværkerne, hvor vi kan lave opgørelser over, hvor mange ansatte de har, og hvor meget arbejde de laver. Vi ser på, hvilke aktiviteter de plejer at lave, og om det har ændret sig. På den måde kan vi finde fusk med regningerne«, siger Niels Anker Jørgensen, kontorchef i skat.

Kunder slipper for besøg I første omgang behøver borgerne ikke frygte for at blive overløbet i hjemmene af Skats medarbejdere.

»Vi forventer som hovedregel ikke at besøge borgerne, men vi kan sagtens bede borgeren om dokumentation for arbejdet. Begge parter skriver jo under på ordren for at få servicefradraget. Vores kontrol er hos håndværkerne«, siger Niels Anker Jørensen.

LÆS ARTIKLEN

Boligjob-ordningen har givet en pæn efterspørgsel hos Skat, som forventer, at langt de fleste af sagerne vil forløbe, uden at de skal komme med nogen indsigelser.

»Vi har ikke nogen forventning om omfattende svindel, fordi der er en masse ting, du kan få tilskud til, og de er alle sammen i en størrelsesorden, hvor du ikke kan bygge dig en villa«, supplerer Niels Anker Jørgensen.

Materialevalg bliver undersøgt

Hvis kunden har andre præferencer til arbejdet end en af de 91 fradragsberettigende grunde, bliver det ifølge Niels Anker Jørgensen svært at fuske med kvitteringen uden en egentlig aftale mellem virksomhed og kunde forud for arbejdet.

»Først og fremmest kan vi gå ned i detaljerne og se på, hvilke materialer der bliver brugt i forbindelse med udførelsen af arbejdet. Kunden kan ikke bare lave håndslag på et andet stykke arbejde med håndværkeren, uden at vi opdager det i valget af materialer«, siger han.

LÆS MERE

Skat oplyser samtidig, at de har andre muligheder, selv hvis der er tale om svindel mellem virksomhed og kunde.

»Vi har i tidligere sager opdaget såkaldt omfakturering, hvor erhvervsvirksomheden skriver ét, men gør noget andet. Der går vi bag regnskabet og går længere tilbage, for der vil typisk være nogle afmærkede spor, vi kan gå efter«, tilføjer skats kontorchef.

Først i 2012 vil det stå klart, hvor mange der har benyttet sig af Boligjob-ordningen, når selvangivelserne for 2011 ligger klar hos skat.

Målet med ordningen er at få danskerne til at købe serviceydelser frem for at vælge sort arbejde eller udføre arbejdet selv.

SE LISTEN

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden