Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forseelse. Bøden for at tale i telefon er lige nu 500 kroner. Næste år stiger den til 1.500 kroner.
Foto: FINN FRANDSEN (arkivfoto)

Forseelse. Bøden for at tale i telefon er lige nu 500 kroner. Næste år stiger den til 1.500 kroner.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politi: Både rockere og enlige mødre er uopmærksomme i trafikken

89 bilister i København har fået bøder i formiddag i razzia mod uopmærksomhed.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bilisterne har alle mulige grunde til at være uopmærksomme i trafikken, men det er i hvert fald ikke deres skyld, at de må tage telefonen, skrive på computeren eller på anden måde lave alt andet end at køre bil.

Derfor står de dårlige undskyldninger i kø, fortæller operativ leder i Københavns Politi, Mogens Knudsen.

Han var på gaden i dag, da politiet gennemførte en landsdækkende razzia mod uopmærksomhed i trafikken.

»Holdningen hos bilisterne er den samme som altid. Det er i hvert fald aldrig deres skyld, at de har været uopmærksomme i trafikken. Det er altid andres skyld, at de måtte tage telefonen, læse i en manual eller sågar barbere sig«, siger han.

Mogens Knudsen fortæller, at det er alle - lige fra rockere til enlige mødre - der overtræder færdselsloven ved at tale i telefon, lægge øjenmake-up eller lignende, mens de kører.

Uopmærksomme bilister slap igennem kontrollen I København genoptager politiet sin razzia, når myldretrafikken igen melder sig i løbet af eftermiddagen.

LÆS ARTIKEL

Og der er nok bilister at gå efter. 89 bøder er indtil videre udskrevet i de områder i København, Mogens Knudsen og hans fem kolleger stod i.

»Flere bilister slap igennem, selv om vi kunne have taget dem for uopmærksomhed. Det er alene et spørgsmål om ressourcer, ikke forseelser. Dem er der mange flere af. Vi kan jo ikke frelse verden, men vi må håbe, at resten har fået en aha-oplevelse«, tilføjer Mogens Knudsen.

Bilisme er et fuldtidsarbejde
Sidste år døde 98 personer i trafikken som følge af uopmærksomhed.

Det er en tredjedel af alle dræbte i trafikken, og Rådet For Sikker Trafik håber nu, at ugens kampagne kan være med til at ændre adfærden bag rattet.

»Alle kender det med ikke at kunne huske de sidste tre kilometre, når man lige har talt i telefon i bilen. Hjernen er bare uopmærksom på trafikken. Når du kører bil, så kører du altså bil og skal ikke lave alt muligt andet. Det er et fuldtidsarbejde«, siger pressekonsulent Søren Ørsted Pedersen fra Rådet For Sikker Trafik.

Mænd tror, de bedre kan mulittaske

Søren Ørsted Pedersen var i dag med politiet på gaden og kan notere sig en klar forskel mellem mandlige og kvindelige bilister.

»Vi mænd har en forestilling om, at vi er bedre til at multitaske end kvinder, når vi kører bil. Mændene sidder og roder med gps'en, computeren og andre ting, mens kvinderne er mere fornuftige. Groft sagt kan vi mænd lære flere ting om at køre bil af kvinderne«, tilføjer Søren Ørsted Pedersen.

Bøden for at tale i telefon under kørsel er lige nu 500 kroner. Den stiger efter nytår til 1.500 kroner.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden