Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når design bliver ikoner

Enhver designer drømmer om at skabe en klassiker. Nogle design går skridtet videre og opnår ikonstatus. Her handler det ikke om designets funktion. I stedet bliver designet symbol på godt design og god smag.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nedskaleret Ægget, Svanen og 7’eren er nogle af de bedst kendte danske møbelklassikere – og det både i Danmark og i udlandet. I løbet af 1990’erne oplevede møblerne en ny popularitet, som har hængt ved siden da – endda så meget, at selv de yngste kan udsmykke dukkehuset med Arne Jacobsen-design.

Firmaet Minimii fremstiller ud over de velkendte stole også dukkehuse baseret på Arne Jacobsens værker, hvis man skulle være interesseret i at købe hele pakken.

Minimii Arne Jacobsen-stole, priser fra 99 kroner ekskl. forsendelse via www.minimii.com

Ode til tre
Philippe Starck er en af nutiden bedst kendte designere, men også han har respekt for fortiden og designklassikere. Det kommer ikke mindst til udtryk i stolen Masters Chair, der blev præsenteret på møbelmessen i Milano i 2009.

Stolen er en ode til intet mindre end tre designeres tidligere værker, der repræsenteres i stolens ryglæn. Her er konturerne af Arne Jacobsens 7’er, Eero Saarinens Tulip Chair og Charles Eames’ Eiffel Chair. Masters Chair er fremstillet for Kartell i polypropylen og fås i flere farver.

Kartell Masters Chair, vejledende udsalgspris: 1.160 kroner. Nærmeste forhandler på www.kartell.itArnes ure
Arne Jacobsen er og bliver en af Danmarks bedst kendte designere. På trods af at han døde i 1971, relanceres og videreudvikles hans design med jævne mellemrum, og gamle ideer og tegninger fra mesterens hånd realiseres.

Senest har Rosendahl taget fat i de tre vægure, han i sin tid designede til henholdsvis Nationalbanken, Aarhus Rådhus og Rødovre Rådhus, og skabt først en kollektion af armbåndsure og nu bordure på baggrund af originaldesignet.

Arne Jacobsen-bordur, pris: 695 kroner. Nærmeste forhandler på www.rosendahl.dk

Mestre i miniudgaver
Designstudiet mmckenna har gjort det muligt for selv folk med en halvtom pengepung at få designbelysning ind i hjemmet – i hvert fald i miniformat. Studiet har i fuld respekt for anerkendte designere som Ingo Maurer og Achille Castiglioni skabt en kollektion af miniaturelamper i printplader på baggrund af velkendte lampeklassikere som Arco (yderst til venstre) og Lucellino (nummer to fra venstre) og Miss K (midten).

Lamperne monteres på et 9-volt-batteri, der driver den lysgivende diode.

mmckenna Designer Emulation Kit, pris: 29 dollar (150 kroner) ekskl. forsendelse via www.mmckenna.com

Velkendt motiv
Print og motiver er en populærmåde at anerkende klassikere på. De lader sig hurtigt afkode – akkurat ligesom logoer. I Normann Copenhagens køkkenserie Mormor designet af Gry Fager har det klassiske ternede viskestykke fået ikonstatus og bruges som dekoration på tallerkener, krus, skåle, flasker og krukker. Serien er fremstillet af porcelæn og tåler en tur i opvaskemaskinen.

Normann Copenhagen Mormor-kollektion, priser fra 100 kroner per del. Nærmeste forhandler på www.norman-copenhagen.dk

Bling, bling
Det canadiske smykkefirma Bruxe har skabt en serie smykker dedikeret til nogle af det 21. århundredes største møbeldesignere. Således kan man flashe sin designviden med en Mies van der Rohe Barcelona Chair eller ægteparret Eames’ Office Chair i enten guld, sølv eller bronze.

Alle smykkerne er håndlavede og leveres med kæde.

Bruxe Design Tiny Little Chairs, priser fra 120 dollar (630 kroner) ekskl. levering via www.bruxedesign.com

Virtuelt skrald
Vipp-spanden, der oprindelig blev udtænkt som en praktisk pedalspand til en frisørsalon i 1939, er verdenskendt for sit strømlinede design.

Spanden er et symbol på godt design, og nu er den ikke længere forbeholdt køkken eller badeværelse; også computeren kan udstyres med en Vipp-model i form af en virtuel udgave til computerens skrivebord.

Vipp-skraldespand til computeren, kan downloades gratis til MAC og PC på www.vipp.com

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden