Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
checkind. Her skal man tjekke ind på rejsekortsystemet. Men standeren man tjekker ud på er helt identisk. Det er en del af kritikpunkterne mod systemet.
Foto: THOMAS SJØRUP

checkind. Her skal man tjekke ind på rejsekortsystemet. Men standeren man tjekker ud på er helt identisk. Det er en del af kritikpunkterne mod systemet.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ud af 50 ture på Rejsekortet ender med en dummebøde

Indtil nu har 40.000 glemt at tjekke ud og har måttet bøde 50 kroner.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glemmer man at tjekke ud fra Rejsekortet, Danmarks nye elektroniske billetsystem, tæller systemet videre og stopper først, når der er trukket 50 kroner på brugerens rejsekort.

Det har indtil nu i 2011 ialt cirka 40.000 rejsende oplevet, hvilket i sig selv har skaffet Rejsekortet en indtægt på en million kroner, hvis man anslår, at den glemte udtjekning skete efter en rejse til 25 kroner.

Det skriver Version2.dk

Halvdelen får dummebøder

Samtidig viser et blik på det samlede antal danskere, der har brugt Rejsekortet i år, at det må være lige under halvdelen, der har oplevet at få en såkaldt dummebøde på 50 kroner. Der er nemlig 85.000 danskere, der har rejst med kortet, mens der er udstedt omkring 40.000 dummebøder.

Oplysningen kommer på baggrund af, at Rejsekortet, der i øjeblikket langsomt er ved at blive rullet ud over hele landet, netop er faldet igennem i en brugervenligheds-test, som studerende og en lærer på DTU, Danmarks Tekniske Universitet, har foretaget.

LÆS ARTIKEL

Et af kritikpunkterne i undersøgelsen var således, at det var nemt at glemme at checke ud, når rejsen er slut, fordi man som bruger ikke får nok hjælp til at huske dette helt nye koncept.

Blandt andet er der nærmest ingen forskel på scannerne til at checke ind og dem til at checke ud.

Og i bussen skal man stemple ud lige inden, man forlader bussen, hvilket i DTU-testen blev glemt af mange af de 67 forsøgspersoner i undersøgelsen.

»Men i praksis er det under én procent, som glemmer at checke ud i bussen, og samlet er det lige under to procent. Det er rigtig flot, sammenlignet med andre lande, og typisk er det på de første rejser, folk glemmer det, og så husker de det derefter,« forklarer Bjørn Wahlsten, direktør for Rejsekort A/S, til Version2.

Han fortæller, at Rejsekortet forsøger at forbedre situationen blandt andet med en rød måtte foran standeren til check-ud samt et højttalerudkald i regionaltogene, der skal minde passagererne om, at de skal huske at tjekke ud, når de forlader toget.

Bjørn Wahlsten afviser heller ikke at ændre farven på scannerne, så de ikke længere er helt ens, eller at gøre den røde markering tydeligere med et skilt på selve scanneren.

At man med rejsekortet skal huske at checke ud, når man stiger af, kan der dog ikke laves om på.

»Det er en basal forudsætning for et rejsekort-system«, siger han.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden