Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dancestar Party er enkelt og socialt dansespil, der trumfer konkurrenten i sit sangudvalg.

Dancestar Party er enkelt og socialt dansespil, der trumfer konkurrenten i sit sangudvalg.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tjek: Fem spil, der giver nytårssved på panden

Flere af de nye bevægelses-spil til konsollerne kan muligvis brænde noget af julefedtet bort, men ikke alle er et ligegodt køb.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kamerasystemerne Microsoft Kinect og PlayStation Move, der omdanner henholdsvist en Xbox 360 og en PlayStation 3 til konsoller, der styres med spillerens bevægelser frem for en joypad, har fået helt nye spillertyper til at nærme sig en spilkonsol.

Folk, der enten tidligere fandt det frustrerende eller blot kedeligt at spille med en joypad og folk, der ligefrem mente, at computerspil er for passiv en aktivitet, har med bevægelses-systemerne taget computerspillet tættere til sig.

LÆS TJEKKET

Der findes selvsagt fortsat et hav af kritikere, der mener, at det er langt bedre for et barn at klatre i virkelighedens træer end at udøve virtuel fitness, men ikke desto mindre lever vi i tider, hvor grænsen mellem den virtuelle verden og den fysiske bliver mere og mere udflydende, blandt andet på grund af bevægelsessystemer til spilkonsoller.

Ikke nogen slankekur

I dag ser vi nærmere på fem spil, der alle giver sig ud for at kunne sætte sved på panden i den helt virkelige og mærkbare verden. Om bevægelsesspil så ligefrem fordrer genuin bevægelse og motion, kan nok diskuteres.

LÆS GUIDEN

Noget decideret nytårsvægttab skal man nok ikke regne med, og observerer man et menneske, der eksempelvist danser til et af dagens testede dansespil, virker bevægelserne ikke umiddelbart som dansebevægelser, men snarere som en særlig form for bevægelse, der kunne karakteriseres som konsolspils-bevægelser.

Ikke desto mindre var der vitterligt flere af dagens testede spil, der bragte sveden frem på panden hos undertegnede samt mine yngre medanmeldere.

Hvorfor bevæge sig?

Sved på panden er dog ikke som sådan noget succeskriterie for et bevægelsesspil. Mest vigtigt er det, at selve tanken med bevægelser som styringsredskab giver logisk mening i spillet. At bevægelserne så at sige er tænkt ind i selve spillets design, formål og udtryk. Det er der både gode og knap så gode eksempler på i dagens test.

Klik i boksen til højre for at læse de enkelte anmeldelser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden