Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
afgift. Danske Slagtermestre har indgivet stævning imod staten i dag ved Københavns Byret med krav om, at afgiften erklæres ulovlig, og at de penge, der allerede er betalt i afgift, betales tilbage.
Foto: Joachim Adrian

afgift. Danske Slagtermestre har indgivet stævning imod staten i dag ved Københavns Byret med krav om, at afgiften erklæres ulovlig, og at de penge, der allerede er betalt i afgift, betales tilbage.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Slagtermestre stævner staten: Fedtafgiften er ulovlig

Slagtermestre vil have staten dømt for overtrædelse af Lissabon-traktaten.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fedtafgiften er skadelig for såvel folkesundheden som for konkurrencen på detailmarkedet, og fordi den står i vejen for en sund konkurrence og for import af visse udenlandske produkter, er den et brud på Lissabon-traktaten.

Med de argumenter vil organisationen Danske Slagtermestre nu stævne den danske stat. Organisationen er en branche-, arbejdsgiver- og markedsføringsorganisation for slagterbutikker, private slagterier og kødforædlende virksomheder.

LÆS ARTIKEL

Fedtafgiften er nemlig ifølge Danske Slagtermestre i strid med loven. Det skriver Food Supply, der er et kommercielt branchenetværk af samme navn.

»Om den fedtafgift, som trådte i kraft den 1. oktober i år, ved vi to ting: Den er kolossalt skadelig for store dele af fødevaresektoren og dermed for beskæftigelsen og samfundsøkonomien - og den har ifølge ernæringsforskere en skadelig effekt på folkesundheden«, siger formanden for Danske Slagtermestre, slagtermester Leif Wilson Laustsen i en pressemeddelelse.

»Når retten har talt i den sag, som vi nu har anlagt, ved vi også, om den er ulovlig. Det mener vi klart, at den er, fordi den skævvrider konkurrencen mellem små og store virksomheder, og fordi den reelt virker som en told på importerede produkter. Og begge dele er forbudt i Lissabon-traktaten«, siger han.

Danske Slagtermestres advokat har indgivet stævning imod staten i dag ved Københavns Byret med krav om, at afgiften erklæres ulovlig, og at de penge, der allerede er betalt i afgift, betales tilbage.

Leif Wilson Laustsen beklager, at det er nødvendigt at gå rettens vej for at komme af med fedtafgiften:

»Den tidligere regering, der fik afgiften indført, har da også erkendt, at den er skadelig - efter at den er gået af. Og den nuværende regering, der ville gøre afgiften 'mere fornuftig' , da partierne var i opposition, har haft travlt med at lukke munden på ministre, der har gentaget denne hensigt efter regeringsdannelsen, fordi den er umulig at gøre fornuftig. Så nu har vi en fedtafgift, som ingen vil have, men som der heller ikke er flertal for at afskaffe. Det er helt grotesk. Afgiften er et stykke politisk makværk«, siger Leif Wilson Lausten.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden