Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

MIav. Hvis Fido eller Misser bliver syg, kan det sætte deres ejere i et meget penibelt dilemma, hvis de ikke har en sygeforsikring.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kæledyr uden forsikring får ofte dødssprøjten

Uden en sygeforsikring kan det blive rigtig dyrt at få kæledyret på hospitalet.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Skal kæledyret aflives? Eller vil du betale tusindvis af kroner for en operation? Det dilemma står mange hunde- og katteejere med, fordi de ikke har tegnet en sygeforsikring for deres kæledyr, skriver 24timer torsdag.

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til sin hund, men den dækker kun skader, som dyret forvolder andre uden for familien. Hvis din hund bliver kørt over, brækker et ben eller får en alvorlig maveinfektion, skal du selv betale regningen.
Har ikke råd til behandlingen

En undersøgelse, som Sveriges Exportråd har udført for Agria Dyreforsikring i 2010, viser, at 15 procent af de danske hundeejere har tegnet sygeforsikring - til sammenligning har knap 80 procent af de svenske hundeejere en sådan forsikring.

Konsekvensen er, at dyrlæger ofte bliver nødt til at aflive syge eller skadede hunde og katte, fordi ejerne ikke har råd til at betale for behandlingen.

LÆS OGSÅ

I årets første weekend modtog Faxe Dyrehospital tre trafikskadede kæledyr, som alle blev aflivet, fordi familierne ikke havde råd til en operation.

»Selv om hundeejere har forskellige forhold til deres dyr, er det altid et dilemma, at skulle sige ja eller nej til livet«, siger dyrlæge Ken Lindeblad, der er medejer af dyrehospitalet, til 24timer.

Kræver kontant afregning
Charlotte Reinhard Bjørnvad, der er professor og dyrlæge, opfordrer både hunde- og katteejere til at tegne en sygeforsikring for at undgå at komme i sådan en situation:

»Der er ikke noget offentligt system, der betaler regningen, lige som når vi selv kommer på hospitalet. Alle dyrlæger kræver kontant afregning. Hvis du har en hund, som enten bliver påkørt eller får en voldsom mave-tarm-infektion, så vil det ofte kræve behandling og monitorering under indlæggelse i flere døgn. Og så ryger regningen nemt op på flere tusind kroner,« siger professor Charlotte Reinhard Bjørnvad fra Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme på Københavns Universitet.

Ud fra et etisk perspektiv er en sygeforsikring også en god idé, mener formanden for Det Dyreetiske Råd:

LÆS OGSÅ

»Der er en del dyr, der bliver aflivet, fordi ejeren ikke har råd til at betale for den nødvendige dyrlægebehandling. Mange mennesker kan undgå at komme i det frygtelige dilemma at skulle lade deres dyr aflive på grund af manglende økonomisk formåen, hvis de tegner en sygeforsikring. Og for så vidt at dyret fejler noget, som det kan blive behandlet for, og det efterfølgende kan fortsætte med at have et godt liv, så er det også positivt set fra dyrets synsvinkel,« siger Peter Sandøe, der er formand for Det Dyreetiske Råd.

Han påpeger dog, at der kan være en risiko for unødvendig overbehandling, hvis man behandler dyret på et tidspunkt, hvor man egentlig burde aflive det.

»Når man har en forsikring, kan det være fristende at fortsætte behandlingen ud over det punkt, hvor dyret ville være bedst tjent med at blive aflivet,« siger Peter Sandøe til 24timer.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden