Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Malware. Sikkerheden er igen kompromitteret på Googles Android Market efter firmaet Symantec har fundet 13 skadelige apps forklædt som erotik- eller krigsspil.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pas på: Historiens største reklameangreb mod Android-telefoner er i gang

Det hidtil største angreb er i gang mod Android-telefoner. Se her, hvilke apps du skal undgå.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med navne som 'Counter Strike Ground Force', 'Sexy Girls Photo Game' og 'Deal & Be Millionaire' lokker nye gratis apps til Android-smartphones med krigsspil, erotik og millionærdrømme, men de er i virkeligheden del af det største samlede angreb på Android-mobilernes sikkerhed til dato.

LÆS ARTIKEL

Anti-virus-firmaet Symantec slår nu alarm, da de har opdaget 13 apps, der mod brugernes forventning kan sende massive mængder af reklamer ind på telefonerne. Apps som op mod fem millioner brugere har downloadet til deres Android-telefoner. Det er ifølge Symantec det største udbrud af den slags skjulte, ufrivillige reklamer på Android Market til dato.

Når sådan en app først er installeret, så går en såkaldt "trojaner" i gang med at indsamle en bred vifte af informationer fra mobilen heriblandt bogmærker, startskærmen og oplysninger om hardwareproducenten.

Disse informationer kan producenterne videresælge og bl.a. bruges til at sende reklamer til de inficerede telefoner.

Udklædning og sex-apps
Den normale taktik for malware-apps er at udgive sig for at være en kendt og legitim app - som f.eks. Angry Birds - og så håbe, at brugerne downloader den uden at opdage forfalskningen. Men i dette tilfælde er taktikken snarere at lokke med gratis indhold som netop sex eller penge, og samtidig se ganske ægte ud.

De 13 nye skadelige apps er fra udgivere som iApps7, Ogre Games og redmicapps.

Se hele listen over de skadelige apps her - eksternt link

Ifølge Shehzad Ahmad, chef for det uafhængige sikkerhedsfirma DK Cert, er det en trussel, som skal tages meget alvorligt:

»Et af de største problemer, som vi ser med Android er, at det er nemt for bagmændene at lægge skadelig kode ind i apps. Derfor er det godt, at firmaet som Symantec gør opmærksom på problemet, så Google kan pille de skadelige apps ud af Android Marketplace«, siger han.

»Sammenligner man med Apples App Store eller Microsofts Marketplace, så kommer de skadelige apps fra Android-mobilerne. Og har man en Android-mobil er det vigtigt at kontrollere, hvilke rettigheder de forskellige apps har«.

LÆS ARTIKEL

På en Android-mobil kan man indstille, hvilke dele og funktioner i telefonen, som en app skal have adgang til. Her er det vigtigt at have logikken med, for f.eks. skal et mindre puslespil eller backgammon-spil ikke have tilladelse til at bruge ens kontaktbog, gps eller internetopkobling

Gratis beskyttelse virker ikke

Der er behov for øget sikkerhed, for tilbage i november fandt det amerikanske netværksfirma Juniper Networks, at mængden af malware på Android Market er femdoblet siden juli. De skyder samtidig skylden på Google, der ikke skal sikkerhedsgodkende apps, før de bliver lanceret på Android Marketplace.

LÆS ARTIKEL

Dog viser tests ifølge Shehzad Ahmed, at anti-virus-programmerne til Android-telefoner oftest er noget hø. Sidste år testede det tyske institut AV-Test en række gratis antivirus-løsninger til Android-mobiler, og resultatet var klart: alle de gratis sikkerheds-apps dumpede, mens de to betalingsløsninger fra firmaerne Kaspersky og F-Secure klarede opgaven væsentligt bedre.

Se hele testen af anti-virus-programmer til Android her (eksternt link)

Vi skrev tidligere, at der var tale om et såkaldt malware-angreb. Denne påstand har Symantec nu trukket tilbage.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden