Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rapt. Med et ur i brusekabinen bliver det let at tage kortere bade.

Rapt. Med et ur i brusekabinen bliver det let at tage kortere bade.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smarte små dimser kan spare på dit vand og din strøm

Tjek guider til forskellige dimser, der kan hjælpe dig med at holde styr på forbruget.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løber elmåleren løbsk ligesom vandet i badet og varmen i radiatorerne?

Tjek guider dig til små dimser, der kan hjælpe dig og måske din familie med at holde forbruget nede i dagligdagen.1)Bad på tid
Gør det sjovt at spare på vandet under bruseren med den tidsindstillede brusebadsand, der bipper, når badetiden udløber. Brusebadstimeren er vandtæt, og det står én frit for, præcis hvor mange minutter og sekunder, man vil begrænse sin badetid til. Findes også som frø og dråbe.

Brusetimer And, pris: 49 kroner ekskl. forsendelse hos Polele, www.polele.dk .

2) Hovedafbrydning
Afbryd al standbystrøm, lyset på børneværelserne og det oversete tændte glattejern på badeværelset med ét tryk på den grønne kontakt, inden du går ud ad døren.

Kontakten kan serieforbindes med de kontakter og stikkontakter, man ønsker, og kan desuden installeres med timer, hvis man ønsker, at visse apparater kun er slukket/tændt i et bestemt tidsrum.

Den grønne kontakt: Pris afhænger af installationen, nærmere information kan fås hos TEKNordisk på tlf. 70 12 13 17, www.teknordisk.dk

3) Simpel opladning. Genopladelige batterier er en nem måde at skåne miljøet (og pengepungen) på, men det kræver som regel, at man husker at tage opladeren med sig, så batterierne hurtigt kan lades op, når de løber tørre for strøm. USB-batterierne kræver dog ikke andet end en USB-indgang for at kunne genoplade sig selv og være klar til brug. Batterierne har AA-størrelse og oplades på 5 timer.

USB cellebatterier, Pris: 99 kroner for to styk hos www.coolstuff.dk.

4) Fælles sluk. En elspareskinne gør det muligt at slukke for flere elektriske apparater på én gang. Har du eksempelvis en elspareskinne tilsluttet fjernsyn, dvd-afspiller og andet afspilningsudstyr, afbryder du automatisk alle apparater, i det sekund fjernsynet slukkes. På Center for Energisbesparelsers hjemmeside, www.goenergi.dk, kan du finde en liste over elspareskinner med Go’ Energimærket, hvor den viste model fra JO-EL også står listet. Skinnen har 1 meter ledning, et masterudtag på 500W og 2.400W for alle udtag tilsammen.

JO-EL elspareskinne, vejl. udsalgspris: 99,95 kroner. Nærmeste forhandler på tlf. 63 15 10 00 eller www.jo-el.dk.

5) Overvågning. Hold styr på familiens energiforbrug med et energimeter, der kan vise, præcis hvor meget det koster, når mor støvsuger, far klipper hæk eller sønnike spiller computer. Modellen Norgo NGE101 har et LCD-display, der gør det nemt at aflæse forbruget. En sensorplade monteres oven på elmåleren, der sender signal om forbruget til energimeteret, som frit kan placeres hvor som helst i huset.
Norgo NGE101, vejl. udsalgspris: 500 kroner. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 75 75 42 70.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

6)Lad computeren tage en lur. Computeren ender ofte med at køre en hel dag, selv om den langtfra er i brug hele tiden. Folkene bag Eco Button syntes, det var noget værre energisvineri, og skabte derfor en knap, der får computeren til at slå over til økotilstand med et enkelt tryk. Knappen sluttes til computeren med et USB-stik og lyser grønt, når den aktiveres.
Eco Button, Pris: 149 kroner ekskl. forsendelse hos Polele, www.polele.dk.


7) Sluk på tid. Opladere sluger strøm, selv når de ikke er i gang med at oplade noget. Det er dog let at glemme at tage opladeren ud – eller komme til at overoplade sin telefon, hvorfor Belkins Conserve Socket med tidsindstillet tænd-sluk-funktion kan være en løsning. Timeren kan indstilles til enten 0,5, 3 eller 6 timer og afbryder strømmen totalt til opladeren efter den indstillede tidsperiode.
Belkin Conserve Socket, vejl. udsalgspris: 199 kroner. Nærmeste forhandler på www.belkin.dk .


8) Blandet vand. Bland vandstrålen i dit køkken eller badeværelse med luft og nedsæt vandforbruget. En perlator eller luftblander tilfører strålen luft, uden at der mærkes synderlig forskel på strålens kraft. Under optimale forhold kan en luftblander være med til at nedsætte vandforbruget i vandhanen med 25 procent, men det kræver, at den afkalkes med jævne mellemrum. Perlatorer kan fås til flere typer af vandhaner. Her er det en model til badeværelset, der passer til vandhaner med 22 og 24 mm gevind.
TSave vandsparer, pris: 99 kroner ekskl. forsendelse hos www.tsave.dk.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden