Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der udkommer ikke mange spil mere til Wii i forhold til konkurrenterne - men til gengæld er der tidsløse klassikere imellem. Som her Skyward Sword i Zelda-serien.

Der udkommer ikke mange spil mere til Wii i forhold til konkurrenterne - men til gengæld er der tidsløse klassikere imellem. Som her Skyward Sword i Zelda-serien.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tjek: Nintendo Wii's stærke svanesang

Antallet af nye spil til Wii falder, men der er perler imellem. Tjek har testet tre.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Wii synger på sidste vers her seks år efter sin lancering, hvor Nintendos næste konsol Wii U lurer i kulissen og gør klar til at føre Super Mario og alle de andre Nintendo ikoner ind i High Definition (HD) alderen. Den afgående konge af bevægelsesleg hjemme i stuen formår heldigvis med sine sidste store titler at træde ud af manegen med maner.

Testens tre spil er på hver deres måde indbegrebet af Wii's styrker og svagheder og viser, at der er meget at være stolt af som Wii-ejer samtidig med, at der ingen tvivl er om, at det er på tide at sige værdigt farvel til den aldrende konsol.

Ringen er sluttet

'The Legend of Zelda: Skyward Sword' er meget passende Nintendos sidste rigtige blockbustertitel til Wii, for det var netop Zelda-spillet, 'Twilight Princess', der var med til at lancere Wii tilbage i 2006. Ringen er nu sluttet med stil, for 'Skyward Sword' er det bedste og mest nytænkende Zelda spil siden det legendariske 'Ocarina of Time.'

LÆS ANMELDELSEN

En visuel perle, der smukt lader sig inspirere af impressionismens maleriske ynder for bedst at maskere Wii'ens manglende grafiske formåen. Zelda serien er en evig inspirationskilde for andre eventyrspil, og 'Skyward Sword' sætter igen nye standarder med bl.a. sin bevægelsesstyring, der endelig indfrier Wii'ens potentiale. Testens ubetingede vinder.

Smuk historie i slidte rammer

'The Last Story' viser, at Wii'en er konsollen for fans af japanske rollespil. Japanske Mistwalker prøvede forgæves at gøre Xbox 360'eren japaner-venlig med rollespillene 'Blue Dragon' og 'The Lost Odyssey', men det er med 'The Last Story', at flere af deres visioner kommer til deres ret. Spillet udfordrer genrens konventioner og har flere innovationer i ærmet, der bør danne skole.

Men Wii'ens forældede hardware og manglende grafiske råstyrke holder alligevel 'The Last Story' tilbage fra at indfri alle sine mål. En sidste smuk historie i slidte rammer, der sætter punktum for Wii'en aldrende kapaciteter.

Skræddersyet til de mindste

Næst efter Mario er Kirby den mest oplagte børnevenlige maskot. Den altslugende lyserøde klump er tilbage i det nuttede eventyr 'Kirby's Adventure' for op til fire spillere i stil med 'New Super Mario Bros. ' og 'Rayman Origins'.

LÆS ANMELDELSEN

Det er legende let og ingen udfordring for voksne, men helt tilpas for de mindste, der vil more sig i selskab med Kirby og hans pangfarvede venner. De kunstneriske ambitioner fra Kirby's stoflige eventyr 'Epic Yarn' er pakket væk i 'Kirby's Adventure', der er klassisk platformeventyr skræddersyet de mindste. På ingen måder nytænkende og anderledes, men en værdig Wii-afsked med Kirby.

Pragtpræstation på falderebet

Der er meget at glæde sig over som Wii-ejer i konsollens skumringstid, og testens vinder: Zelda Skyward Sword, viser endelig, hvordan Wii'ens bevægelsesstyring skal skrues sammen – bedre sent end aldrig. I en tid, hvor vi konstant jagter det næste ”nye”, er det prisværdigt, at Wii, sine tekniske begrænsninger til trods, kan levere en pragtpræstation på falderebet.

Wii'en er død, længe leve Wii'en!

Læs anmeldelserne af de tre spil i herunder

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden