MIAV. Lopperne flokkes for tiden - måske på grund af det lune vintervejr.
Foto: THOMAS BORBERG

MIAV. Lopperne flokkes for tiden - måske på grund af det lune vintervejr.

Forbrug og liv

Husdyrlopperne trives i det lune vejr

Lopperne kan være rigtig svære at komme af med igen, advarer hospitalschef.

Forbrug og liv

Hundepoter kradser hysterisk under bugen, ved halen eller bag nakken den her vinter. Dyrlægerne får mange flere hunde ind med lopper end normalt på den her tid af året:

»Det er væsentlig højere i år end det var sidste år«, siger dyrlæge Søren Hornbæk fra klinikken Trekantens Dyrlæger.

Og det bekræftes af Merete Holst Nissen. Hun er konstitueret hospitalschef på Danmarks eneste universitetsdyrehospital, hvor der forskes i sygdomme hos familiedyr. Og det ligger på Københavns Universitet:

»Før i tiden har vi måske set det en gang om ugen eller en gang hver anden uge på den her tid af året. Men det er dagligt«, siger hun.

Æg kan vente i to år

Merete Holst Nissen har ikke noget videnskabeligt bevis på loppeboomet, men den milde vinter kan være en forklaring:

»Fuglene synger og solen skinner og vi har op til otte grader og meget få dage eller nætter med frost, så er der flere skadedyr«, mener hun.

Og det gælder bare om at komme i gang med at behandle de loppebefængte dyr, siger Søren Hornbæk:

»Det kan være rigtig, rigtig træls at komme af med igen, når det først er kommet indenfor dørene. Så det gælder om at holde sin hund og kat beskyttet, og gøre grundigt rent«, siger han til P4 Trekanten.

Og ud over at gøre grundigt rent i huset - banke tæpper og sengetøj og støvsuge grundigt, så skal dyrene også behandles konsekvent i op til to år:

»Afhængigt af fugtighed og temperatur kan der gå op til to år, før ægget bliver til en levende loppe. Derfor er det vigtigt, at man behandler helt konsekvent, så der ikke hele tiden bliver udviklet nye lopper som kan hoppe på husdyret og dermed lægge æg, og så starter det forfra«, siger Merete Holst Nissen.

Trekantens Dyrlæger har klinikker i Kolding, Middelfart, Vejle, Børkop og Fredericia

Ifølge Dansk Hunderegister er der omkring 585.000 hunde i Danmark.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce