Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

kærlighedskneb. hosdigellermig.dk lokker i deres tv-reklame med 'hede dates og spændende eventyr’. Men tilsyneladende er der ikke mange reelle profiler på siden. (skærmdump)

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brugere: Datingside snyder med falske profiler

Datingsiden Hosdigellermig.dk er rent fup, advarer flere brugere og en ekspert.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De ser lykkelige ud, det unge par i reklamen.

Men datingsiden hosdigellermig.dk, der står bag annoncen, er det rene fup, advarer flere brugere.

Det skriver Ekstra Bladet.

Profil spredt til to andre sider
Ifølge datingportalen selv er den Danmarks største med 3,5 millioner medlemmer. Men det tal er ifølge flere brugere vildt overdrevet, for mange af profilerne er inaktive eller direkte falske.

Flere brugere fortæller på blandt andet Trustpilot.dk, at de har fået helt enslydende beskeder fra forskellige profiler – et tegn på, at beskederne er udsendt automatisk af en computer. Og når de svarer på beskederne eller kontakter andre profiler, får de ingen respons.

It-ekspert Christian Schwarz Lausten fra det digitale firma Seismonaut forklarer til Ekstra Bladet, at Hosdigellermig.dk blot er en forlængelse af det snyd, man tidligere har set på datingportaler og boligportaler.

»Det svarer til de boligsider, som lokker med en billig lejlighed på deres forside. Når de boligsøgende har betalt for et medlemskab, så viser det sig, at annoncen er falsk«, siger han.

Ekstra Bladet har oprettet en kvindelig profil på hosdigellermig.dk, og fandt kort tid efter profilen på datingportalerne Flirtfair.dk og Datebeach.dk, uden at have fået besked om det først.

Men lige som andre former for fusk og falsk markedsføring, er der ifølge Datatilsynet ikke noget at gøre, fordi virksomhederne opererer fra Luxembourg, hvor der gælder andre regler end i Danmark.

Det har ikke været muligt at komme til at tale med hosdigellermig.dk's administrerende direktør, Jason Rea. Ekstra Bladet har dog fået en mail fra virksomhedens pr-ansvarlig, Jasmin Butt.

»Det er korrekt, at der eksisterer de samme profiler på alle tre portaler, da vi kun har en enkelt database«, skriver han.

»Portalerne har forskellige navne af pr-hensyn, men det er stort set samme datingportal. Vi har ikke fået kritik af denne praksis eller hørt, at det skulle være ulovligt. Men vi vil da overveje situationen nu«.

Jason Butt tilføjer, at hosdigellermig.dk jævnligt tjekker, at deres profiler er aktive.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden