Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Redningmand? Spillet 'Gravity Rush' er en perle, men spørgsmålet er, om det er nok til at redde PlayStation Vita.

Redningmand? Spillet 'Gravity Rush' er en perle, men spørgsmålet er, om det er nok til at redde PlayStation Vita.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tjek: Kan disse spil redde PlayStation Vita?

Sonys håndholdte spilkonsol PlayStation Vita har haft en hård start.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sony har ikke haft en god start med deres mobile multimediekonsol PlayStation Vita – så er det sagt.

Lige siden lanceringen tilbage i februar har vi gang på gang hørt, hvordan den håndholdte konsol slet ikke har solgt som forventet, imens koret af håbefulde spillere skråler efter flere spil, der retfærdiggør et køb.

LÆS ARTIKEL

Tre af de spil, der giver håb om, at situationen kunne forbedres er 'Escape Plan', 'Resistance: Burning Skies' og ikke mindst 'Gravity Rush', som hver især bidrager med deres egen form for ekspertise: tiltrængt kreativitet, en velkendt spilserie og en kvalitetsfyldt gakket debut.

Spørgsmålet er bare, om anden bølge af spil kan redde sommeren for Sony og PlayStation Vita, eller om konsollen går et efterår i møde med en kamp for overlevelse kun godt og vel et halvt år efter dens lancering.

Et umage par
'Escape Plan' var egentligt et lanceringsspil til PlayStation Vita, men trods dets skæve univers med makkerparret Lil og Laarg i hovedrolle, har det ikke helt formået at gøre opmærksom på sig selv eller konsollen, som det skal spilles på.

Der er desværre heller ikke den helt store åbenbaring, for selvom 'Escape Plan' byder på skæv og charmerende fangeflugt i et kækt univers, så undslipper det kun knap og nap prædikatet som mindre spil og mere en teknisk demostration af PlayStatino Vitas trykfølsomme front og bagskærm.

Hvor de friskere spil som 'Escape Plan' og 'Gravity Rush' ikke er bundet af forgængeres lænker, har actionspillet 'Resistance: Burning Skies' meget at leve op til seriens i forhold til tidligere udspil i serien - og ikke bare kvalitetsmæssigt, men også med det alternative 1950er-univers, der adskiller spillet fra sine talrige konkurrenter.

Den intense atmosfære er stadig intakt i 'Burning Skies', men det er samtidig et fremragende eksempel på, at tekniske finesser skal bruges rigtigt - især på en håndholdt konsol - for at kunne overbevise fans om en series stadige relevans. En relevans, som 'Resistance' kæmper bravt med.

Årets bedste spil til Vita?

Frem for at bero sig på en velkendt serie eller overlade underholdningen til to finurlige blæk-væsner, hælder sidste spil i dagens tjek 'Gravity Rush' til udnyttelsen af tyngdekraften. Det er ikke første gang, vi ser den kanin blive flået op af hatten, men det er til gengæld en af mest veludførte eksperimenter, hvor alt vendes på hovedet.

Spørgsmålet er, om dette ene store lyspunkt kan være med til at få langet flere Vita-konsoller over disken. Vi tvivler.

Læs anmeldelserne af de tre spil i boksen herover

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden