Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PER FOLKVER
Foto: PER FOLKVER

beredt. Mens Beredskabsstyrelsen eksempelvis har øget sin pumpekapacitet, har man fra centralt hold besluttet, at alle kommuner skal have såkaldte klimatilpasningsplaner.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årsdag for skybruddet: Vi er bedre rustet

Myndigheder og borgere er bedre forberedt. Men det kan blive endnu bedre.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag, mandag den 2. juni, er det et år siden, at mange kældre og veje især i hovedstadsområdet stod under vand, efter et af de værste skybrud i nyere dansk historie.

Danmarks Meteorologiske Institut kaldte regnskyllet, der lammede store dele af den københavnske infrastruktur i flere dage, en 100-års-hændelse, men i dag kan vi trods alt glæde os over, at vi er langt bedre forberedt.

Det konkluderer Beredskabsstyrelsen, der på årsdagen har evalueret indsatsen i en stor rapport.

LÆS ARTIKEL

»Der er stor fokus på klimatilpasning, og nu begynder vi at se de mere langsigtede tiltag slå igennem i nogle af kommunerne, eksempelvis i Greve, så de afledte konsekvenser af et tilsvarende regnskyl vil i dag ikke være så store«.

»Det skyldes blandt andet, at man er blevet bedre til at overvåge vandet og bedre til at lede det væk gennem vandløbene«, siger kontorchef Mads Ecklon.

Mens Beredskabsstyrelsen eksempelvis har øget sin pumpekapacitet, har man fra centralt hold besluttet, at alle kommuner skal have såkaldte klimatilpasningsplaner.

Eksempelvis har Frederiksberg Kommune sat klimatilpasningsprojekter på tegnebrættet de kommende år for 150 millioner kroner, som primært retter sig mod kloaksystemet og opsamling af regnvand.

»Vi overvejer blandt andet flere opsamlingsbassiner, og det er nødvendigt med et tæt samarbejde med København, hvis vi skal løse problemerne«, siger De Konservatives formand for kommunens Drifts- og Forsyningsudvalg, Niels-Ole Heggland.

Det seneste år har mange både virksomheder og private fået flyttet nødgeneratorer og andre installationer, som er sårbare, når vandet står op fra kloakker og afløb.

Men meget handler fortsat om kommunikation, og derfor har Teknologisk Institut med støtte fra fonden Realdania sat gang i et større udredningsprojekt, som skal munde ud i en folder til husejere om, hvordan man kan sikre sig bedre i fremtiden

»Reglerne for sikring mod opstigende kloakvand er ved at blive ændret, og mange er i tvivl om, hvad man må og ikke må«, fortæller projektleder Inge Faldager fra Teknologisk Institut.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden