Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pensionsopsparere sikres mod lav rente

Regeringen sikrer, at pensionsselskaberne kan levere danskernes garanterede pensionsopsparing.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En aftale mellem erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) og brancheorganisationen Forsikring & Pension sikrer, at pensionsopsparere ikke lider unødige tab som følge af de historisk lave renter og de ekstraordinære forhold på de finansielle markeder.

Men noget for noget: Frem til 2014 skal pensionsselskaberne polstre egenkapitalen i stedet for at udbetale overskud til ejerne.

Samtidig bliver der dog heller ikke flere pensionspenge til opsparerne - ud over den minimumgaranti, der er lovet.

Giver investeringerne mere afkast, bliver der således ingen bonus oveni.

LÆS ARTIKEL

»Jeg er meget tilfreds med, at vi i en konstruktiv dialog med Forsikring & Pension har fundet en langtidsholdbar og balanceret løsning til gavn for pensionsopsparerne«.

»Det er helt centralt, at selskaberne har mulighed for at skabe størst mulig afkast til de kommende pensionister«, siger Ole Sohn i en pressemeddelelse.

Ordningen koster ikke staten en krone
Han understreger, at regler og rammer ikke skal presse selskaberne til at foretage kortsigtede beslutninger om investeringer på grund af den unormale forhold på kapitalmarkedet, og at ordningen ikke koster staten en krone.

Mange danskere har i dag en pensionsopsparing med en nominel rentegaranti.

Kombinationen af historisk lave renter og reglerne for pensionsselskabernes kapitalhensættelser vil kunne tvinge selskaberne til at anlægge en for kortsigtet investeringsstrategi.

Formand er tilfreds

Formanden for Forsikring og Pension Peter Damgaard Jensen er tilfreds:

»Aftalen giver os bedre mulighed for at give vores kunder de bedst mulige pensioner, samtidig med at vi får bedre muligheder for at bidrage til at skabe vækst i samfundet«.

»Denne regelændring koster ikke en krone, hverken for samfundet eller nogen andre. Der er ikke tale om en støttepakke, men om en justering af nogle metoder, der ikke fungerer under de helt ekstreme renteforhold«, udtaler han.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden