Gun-Britt Zeller. 59 år, indehaver af frisørkæden Gun-Britt.
Foto: Privatfoto

Gun-Britt Zeller. 59 år, indehaver af frisørkæden Gun-Britt.

Forbrug og liv

Gun-Britt er glad for sit grå hår

Frisør Gun-Britt Zeller indstillede farvningen af sine egne grå hår for snart 10 år siden.

Forbrug og liv

Hvornår begyndte du at få grå hår?

»Som 25-årig. Ikke over det hele, men man kunne tydeligt se dem. Jeg farvede dem mørkebrune, og det gjorde jeg i mange, mange år«, siger Gun-Britt Zeller.

SKRIV

Hvad tænkte du dengang?

»Jeg tænkte, at det var for tidligt. Jeg syntes ikke, jeg var klar til de grå hår. I dag ser jeg mange unge piger med grå hår, men dengang var det mindre almindeligt. Måske har det noget med kosten at gøre ... jeg ved det ikke«.

LÆS ARTIKEL

Var du ked af de grå hår?

»Ikke på den måde, for jeg var jo så heldig at være i en branche, hvor jeg kunne gøre noget ved det«.

LÆS ARTIKEL

I dag farver du ikke håret. Hvornår holdt du op med det?

»Da jeg blev 50. Jeg sad på en fancy restaurant i Sydfrankrig sammen med min mand, hvor det vrimlede med unge, smukke modeltyper. I hjørnet sad en skøn, gråhåret kvinde med sine børn og børnebørn, ja, med hele sin familie, og hun så bare så skøn ud. Jeg sagde til min mand, at sådan ville jeg også komme til at se ud, hvis jeg lod være med at farve håret, og han sagde: Se at komme i gang! Så lod jeg det vokse og har ikke farvet det siden. De første mange år var det svært, for jeg betragtede mig selv som mørkhåret og blev overrasket, hver gang jeg så mig selv i spejlet«.

LÆS ARTIKEL

Hvad signalerer de grå hår hos en kvinde som dig?

»Det er jo et statement! Det siger om mig, at jeg ikke føler trang til at skjule min alder. At jeg er en voksen kvinde, som har det fint med min alder. Men for mig er det vigtigt at skabe en kontrast til det grå hår, og derfor har jeg langt hår«.

LÆS ARTIKEL

»Kombinationen viser, at jeg er en moden kvinde, som stadig følger med. Det ville virke helt anderledes, hvis det var kort og gråt. Mit hår skaber altid opmærksomhed. Folk lægger mærke til det og spørger til det. Når jeg hvert år er i New York for at lave Fashion Week, bliver jeg stoppet af både unge og gamle. Jeg er aldrig nogen steder, uden at nogle kommenterer mit hår«, fortæller Gun-Britt Zeller.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce