Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Browserslag. Det mest imponerende gratis rollespil rent grafisk er 'Drakensang' som her, der dog stjæler stort set hele dit spildesign fra 'Diablo'.

Browserslag. Det mest imponerende gratis rollespil rent grafisk er 'Drakensang' som her, der dog stjæler stort set hele dit spildesign fra 'Diablo'.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Fem bud på gratis monsterslagtning og skattetogter

Der findes adskilige suveræne gratis rollespilsoplevelser at hente på nettet. Tjek guider her til fem solide gratis rollespil.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kæmp, indsaml og bliv stærkere. Sådan lyder den helt grundlæggende rutine, som hundredevis af rollespil - og senest 'Diablo 3', der blev lanceret i sidste uge - har opereret efter siden genrens digitale fødsel tilbage i 80´erne.

LÆS ARTIKEL

Og udover at spillene er gratis, så er fordelen ofte, at de kræver mindre tid, er mere koncentrerede og tætpakket og ret imponerende formår at trumfe selv større kommercielle udspil i kreativitet og design.

F.eks. trumfer klassikeren 'Ultima IV' herunder stadig større rollespil i dag i både historie, originalitet og spildesign - til trods for den svært forældede grafiske side. Alle spillene herunder kan spilles direkte i browseren, men nogle kræver oprettelse af en gratis konto samt, at man kan læse engelsk - i al fald for at forstå spillene til fulde.

Drakensang

Udvikler: Bigpoint. Gratis - kræver oprettelse af konto

Spil spillet her (eksternt link)

'Drakensang' ikke bare ligner 'Diablo'. Det er en nærved tro kopi, hvor det mest imponerende er, at det hele kører gnidningsfrit og gratis direkte i browseren - endda i en grafisk kvalitet langt over normale browserspil. Selvsagt skal man oprette en konto først, men derefter er der fri adgang til episk monsterslagtning og storslåede skattetogter i variernede omgivelser. Dog er begrænsningerne ved spillet mærkbare, da man eksempelvis kun kan vælge mellem to forskellige helteklasser, der skal dræbes horder af intetsigende fjender før man stiger i levels, og det er begrænset, hvor meget man kan skræddersy sin egen figurs egenskaber.

Hack Slash Crawl

Spil spillet her (eksternt link)

Blottet for dikkedarer, vag historie og kløgtige svinkeærinder lever browserspillet 'Hack Slash Crawl' fuldkommen op til sit enkle navn. For det eneste man reelt laver er at hakke på monstre, opsamle deres udstyr og så "kravle" videre igennem hulerne til at udfordre større og stærkere af slagsen. Forvent ingen landvindinger eller nytænkning, for her er ingen forsøg på hverken at være kløgtigt, dybsindigt eller originalt - og det paradoksale er, at den hudløse ærlighed faktisk gør spillet bedre. I al fald når det er ganske gratis, og kan spillets direkte i browseren uden download.

Realm of the Mad God

Udvikler: Wild Shadow Studios / Spry Fox

Spil spillet her (eksternt link)

Kastet ind i en fjendtlig verden som monsterføde er 'Realm of the Mad God' en af de mere hardcore og utilgiveligt svære rollespiloplevelser, der helst skal spilles sammen med andre. Konceptet er nemlig, at alle starter som ynkelig troldmand, men kan særligt med hjælp hinanden hurtig avancere i graderne, hvilket låser op for flere figurklasser og slutteligt en konfrontation mod spillets ærkeboss: den gale gud Oryk. Ildkuglerne og pile flyver om ørene på en, og det minder i høj grad om en af genrens andre klassikere 'Gauntlet', men et nyt og helt centralt twist er, at man nu kun råder over et enkelt liv, så bliver man dræbt af monstrene, er det helt forfra igen. Dog kan man gemme gode våben og udstyr på udvalgte steder i spillet, men det undskylder ikke, at dette er blandt de sværeste, mest actionmættede og saligt frustrerede rollespilsoplevelser derude.

Desktop Dungeons

Udvikler: UCF Design

Spil spillet her (eksternt link)

På blot 10 minutter kan du i 'Desktop Dungeons' nå at vælge en helt, støvsuge en grotte for monstre, erobre svulstigt glitrende skatte og nedkæmpe en über-fjende som eventyrets klimaks. Selvom alt i dette stramt veldesignede browserspil virker skrumpet, så er selve gameplayet fuldkommen intakt - simpelthen fordi spiloplevelsen her er skrællet ind til kernen af, hvad der gør netop 'Diablo'-lignende spil så fængslende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når der samtidig løbende bliver tilføjet nye figur-klasser, våben, monstre og større grotter til spillet fra udviklerne, er 'Desktop Dungeons' et perfekt koncentrat, hvis man higer efter et hurtigt gang rollespils-kravleri i frokostpausen. Spillet er endnu under udvikling, så man kan kun spille den seneste udgave ved at betale for den færdige, men en ældre og stadig suverænt velfungerende udgave kan spilles ganske gratis på Windows og Mac-computere.

Ultima 4: Flash

Udvikler: Phi Psi Software

Spil spillet her (eksternt link)

Hent det gratis til Windows her (eksternt link)

Rollespilsserien 'Ultima' er en af de største inspirationskilder for nutidens spildesign, og er stadig anderledes og friskt selv i dag, da 'Ultima IV' inkluderer etiske valg og moralske dilemmaer. F.eks. skal man ikke tildele sin helt point i styrke og udholdenhed som andre rollespil, men i stedet svare på spørgsmål fra en spåkone, hvor svarene så udformer ens helt og figurklasse.

Samtidig er der ikke som vanligt en gigantisk ærkefjende her, men spillet fokuserer i stedet på, at man skal opbygge sin helts spirituelle indsigt inden for spillets otte dyder, som eksempelvis Ærlighed, Barmhjertelighed og Retfærdighed. I denne gratis flash-udgave af Ultima IV fra 1985 er der ganske vist lånt visse elementer fra femmeren, men ellers er spillet, som det så ud for snart 30 år siden.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden