Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SKYYYYD! Våbnene er store og monstrene større i 'Borderlands 2', der slægter sin forgænger lidt for meget på.

SKYYYYD! Våbnene er store og monstrene større i 'Borderlands 2', der slægter sin forgænger lidt for meget på.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldelse: Årets mest skydegale spil har en million forskellige våben

'Borderlands 2' har en smagfuld visuel stil og en hel planet fyldt med rakkerpak klar til blyprygl.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan du huske skolegårdens kække ballademager, som ingen rigtig turde nærme sig, men som alle alligevel endte med at lege med, fordi han var vildere og mere skør end alle de andre unger?

Actionspillet 'Borderlands 2' er den knægt.

Fem år efter begivenhederne idet første 'Borderlands' fortsætter efterfølgeren, hvor historien slap med ankomsten af fire nye håbefulde skattejægere på planeten Pandora, som nu er blevet overtaget af den skingrende sindssyge og djævelsk charmerende diktator Handsome Jack.

LÆS ANMELDELSEN

Det bliver dog aldrig spillets historie, der får spillerne til at tvinge sig frem i Pandoras fjendtlige omgivelser, men derimod den junkie-lignende trang efter vanvittige sammensætninger af våben, der blot ligger og venter på, at de indlemmes i ens arsenal.

Våben her, der og alle vegne
Det er resultatet af at blande traditionelle skydespil med rollespil, og det fungerer for 'Borderlands 2' – lige indtil man får en overdosis af hamstring. For jo, spillet kører sin helt egen stil i hybrid-genren, men det resulterer også i en vis træthed, når spillets præmis mangler diversitet.

Har man ikke tålmodighed til konstant at glo sit arsenal igennem for at finde en fabelagtig sammensætning af våben, ender man simpelthen med at køre træt, når man hele tiden møder monstre og fjendtlige banditter, der bærer rundt på endnu flere potente våben.

LÆS ANMELDELSEN

Har man ovendt en ustyrlig trang til at samle på vilde våben og give den som rum-cowboy, så indfrier 'Borderlands 2' alle forventninger. Pandora er større og vildere end i første spil, og så er planeten spækket med skæve personligheder og velkendte ansigter, der er fremragende skrevet og spækket med galgenhumor.

Især Handsome Jack formår trods sin skurkerolle at blive ens mest underholdende selskab på Pandora, og gudskelov for det, da monotonien ellers langsomt lægger sig over Pandora som et kvælende tæppe af kedsomhed.

Det fjerde hjul

Det gode selskab kommer dog ikke kun fra Handsome Jack, men også fra muligheden for at spille fire personer sammen. Med spillets fire figurklasser, der strækker sig fra den gevær-tunge soldat til den elegante snigmorder, lægges der op til taktiske overvejelser, hvor evner skal tilpasses hinanden for fuldt udbytte.

Ser man bort fra et håbløst system, hvor udbyttet fra de faldne fjender ikke deles mellem spillerne, men derimod går til den hurtigste mand i feltet, så er det er et fremragende virvar af kaos, når firmands-symfonien finder rytmen og uddeler taktiske tæsk til UG.

Med 'Borderlands 2' har Gearbox forståeligt nok ikke ændret synderligt på deres allerede succesfulde opskrift, men det betyder også, at der intet nyt er under Pandoras sol. Det handler stadig om at indsamle helt vanvittige våben og så ellers bare holde aftrækkeren i bund, allerhelst i selskab med tre gode venner.

Problemet er bare, at gentagelserne lægger deres klamme hånd på spillerens skulder, og kan man ikke ryste den af sig i kakofonien af vilde våben, er gensynet med Pandora en ambivalent oplevelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden