Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Robotrabalder. Spil bygget over filmlicenser har et blakket ry, og tre nye af slagsen viser fra skidt til sublimt. Og robotterne vinder.

Robotrabalder. Spil bygget over filmlicenser har et blakket ry, og tre nye af slagsen viser fra skidt til sublimt. Og robotterne vinder.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tjek: Tre filmspil svinger fra Transformer-triumf til Madagascar-makværk

Tre nye filmspil bygget over Batman, Transformers og Madagascar-filmene svinger fra råt til rædselfuldt, hvor robotterne kommer bedst fra start.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmspil og licensspil har et blakket ry.

De er klassens popsmarte drenge, der nok fører sig frem med mærketøjet, men kigger man efter i syningerne, er det hele ofte røgslør Made in Taiwan, for kun sjældent lever indholdet og ydret op til mærkets navn.

Spil, der sprøjtes ud på markedet med markedskræfternes velsignelse om at score kassen hurtigt og effektivt vride hver en krone ud af den brandværdi, der ligger i franchisens gode navn og rygte.

Kan de tre testede filmspil levere en spiloplevelse, der ikke bare føles som en snigende hånd i tegnebogen? Kan spillene stå på egne ben og give dig en selvstændig spiloplevelse, uden at du føler dig omklamret af franchisens fangarme? Er spillene et reelt supplement til filmene og måske ligefrem en bedre oplevelse?

Transformers styrer Svaret er ja, når testens topscorer 'Transformers: Fall of Cybertron', indtager podiet.

En actionmættet sag, der ikke blot fortæller en bedre og mere medrivende Transformers fortælling end samtlige Michael Bay Hollywood produktioner, men også minder os om, hvorfor Transformers er så vedholdende og succesfuld et brand.

Et af årets mest helstøbte actionbrag og en kærlig reminder om, at der vitterligt er ”more than meets the eye”, når det gælder de transformerende intergalaktiske robotter.

'Transformers: Fall of Cybertron' formår, som de allerfærreste licensspil, at stå på egne ben og ramme målet.

LÆS ANMELDELSEN

The Dark Knight Rises er i den henseende et mere traditionelt licensspil med et plot, der er hentet direkte fra Christopher Nolans afsluttende Batman-kapitel.

Flot ser det ud, når man tænker på, det er udviklet til smartphones og tablets, og følelsen af at være Batman er intakt i flere af spillets scenarier, selvom kampsystemet halter med alt for simple input-muligheder.

Et ambitiøst projekt, der viser, at det kun er et spørgsmål om tid og mere kreativ tænkning, før en fuldfed konsoloplevelse er realiserbar i din håndflade.

Sendes til sydhavsøerne

Tilbage står 'Madagascar 3: The Video Game', der burde rejse til netop Madagascar og blive der.

En skændsel af et licensspil, der kun vil føre til gråd og frustationer for alle aldre, og et minde om, hvorfor film- og licensspil har et så dårligt ry.

Man skulle tro, branchen havde taget ved lære af spilbranchens skræmmeeksempel nummer et: 'E.T. The Extra-Terrestrial' til Atari konsollen tilbage i 1982. Et haste produceret licensspil, der var så uomtvisteligt ringe, at det floppede med et brag og bragte hele den amerikanske spilbranche i knæ. Millioner af usolgte E.T. spil blev begravet i en mexicansk udørken, så skamfuld var udgivelsen.

En lektie, som branchen åbenbart ikke har lært nok af, for ellers ville et licensspil som 'Madagascar 3: The Video Game' aldrig have set dagens lys.

Penge tæller desværre stadig højere end kvalitet, men med licenspil som 'Transformers: Fall of Cybertron', er der alligevel et spinkelt håb derude i verdensrummet...

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden