Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

hjælp. Unge med svære spiseforstyrrelser ryger ofte ud til ingenting efter lange ophold på psykiatriske afdelinger.
Foto: Per.Marquard.Otzen/per.marquard.otzen@pol.dk

hjælp. Unge med svære spiseforstyrrelser ryger ofte ud til ingenting efter lange ophold på psykiatriske afdelinger.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange spiseforstyrrede kan få bedre hjælp

Nyt udspil skal hjælpe flere efter svære spiseforstyrrelser.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anoreksi, bulimi, overspisning, ortoreksi og megareksi.

Omkring 75.000 danskere lever med en spiseforstyrrelse. Og omkring 500 af dem har en svær spiseforstyrrelse.

Kun toppen af isbjerget

Danske Regioner har lavet et udspil, som vil hjælpe den sidste gruppe. Men det er kun toppen af isbjerget, lyder det fra generalsekretæren for Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, Steen Andersen.

Unge med svære spiseforstyrrelser ryger ofte ud til ingenting efter lange ophold på psykiatriske afdelinger. Som en hjælp til dem foreslår Danske Regioner at oprette 30 nye bostedspladser på landsplan, skriver Jyllands-Posten fredag.

LÆS ARTIKEL

»Der er mange flere, som bliver behandlet - og mange flere har brug for rehabilitering. Kommunerne løfter ikke ansvaret tilstrækkeligt, uanset hvilken spiseforstyrrelse du har. Personer med svære spiseforstyrrelser er bare de dyreste«, siger han til Ritzau.

Selv om udspillet er en god start, er det altså langt fra nok, lyder det fra generalsekretæren.

Men det bliver kommunernes bord, lyder det fra Danske Regioners næstformand, Carl Holst, som understreger, at deres fokus er på dem med svære spiseforstyrrelser.

»De har brug for ekstra hjælp, og derfor er det vigtigt med et tilbud. Vi samler det i regionale centre for at højne kvaliteten for dem med svære spiseforstyrrelser. Sådan er det også inden for sundhedsvæsnet, at dem med svære lidelser har brug for ekspertisen«.

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskades videnscenter, VIOSS, har netop sendt en undersøgelse til alle 98 kommuner om deres rehabiliteringstilbud til borgere med spiseforstyrrelser.

Reglerne siger, at det er op til den enkelte kommune at bestemme tilbuddet, så længe de giver et. Men undersøgelsen kan forhåbentlig hjælpe med at inspirere kommunerne til mere målrettede tilbud, så færre bliver genindlagt, mener Steen Andersen.

»Vi prøver nogle forskellige løsninger for at teste og kunne rådgive kommunerne til den bedste løsning. Det er øvelser i alt fra speciel yoga til coaching til mindfulness, hvor man tager fat i de ting, som, man ved, er svært for mennesker med spiseforstyrrelser«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden