Tilskud. Sovsen kan laves, dagen før den skal bruges. Den er også god som tilskud til den almindelige brune sovs, hvor du supplerer med sky fra and eller flæskesteg og lidt mere jævning.
Foto: Columbus Leth

Tilskud. Sovsen kan laves, dagen før den skal bruges. Den er også god som tilskud til den almindelige brune sovs, hvor du supplerer med sky fra and eller flæskesteg og lidt mere jævning.

Forbrug og liv

Brun sovs uden dyr

Ingen julemiddag uden brun sovs, og som vegetar skal man ikke snydes. Sovsen her er ret sød, så du skal enten lave denne sovs eller de karamelliserede rødbeder.

Forbrug og liv

Sådan gør du:

Karamelliser sukkeret, til det er gyldenbrunt, i en tykbundet gryde ved lav varme, ryst gryden en gang imellem, men rør ikke i det.

Hæld forsigtigt kogende vand/bouillon på, og rør, til det er opløst, tilsæt rødvin.

Smag til med bouillon, hvis du bruger vand. Kog ved lav varme i 10-15 minutter uden låg.

Jævn med Maizena udrørt i lidt vand, smag til med eddike, salt og peber.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce