Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob EHRBAHN
Foto: Jacob EHRBAHN

Tendens. I takt med at ejerne udvikler mere og mere menneskelige følelser for deres kæledyr, stiger behovet for sorgbearbejdelse i forbindelse med dyrenes dødsfald. Her brændes et kæledyr på Ada's Kæledyrskrematorium i Hedehusene.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere kremerer og begraver deres kæledyr

Krematorier og gravpladser for kæledyr oplever stor vækst. Interessen har ikke toppet, mener ekspert.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Inde i brænderummet omsluttes en kiste af ovnens flammer, og på lageret står de glaserede urner på række, netop fyldt med friskbrændt aske og parate til at blive returneret til den afdødes nærmeste familie.

LÆS OGSÅ

På mærkaterne står der 'amerikansk bulldog', 'huskat' og 'golden retriever'.
Voksende område

Kremering af kæledyr er i stor vækst, viser en rundringning, som Politiken har foretaget blandt landets fire kæledyrskrematorier. Her oplever alle en betydelig fremgang i henvendelser fra ejere.

»Vi oplever en stigning hvert år. Danskerne udvikler stærkere og stærkere bånd til deres kæledyr, og derfor ønsker man også at tage afsked på en ordentlig måde, når sorgen skal bearbejdes«, siger Anders Oxholm, daglig leder af Adas Kæledyrskrematorium, som er det ældste og største af sin art i Danmark.

LÆS OGSÅ

Samme toner lyder fra Kæledyrskrematorium ved Modtagestationen Vendsyssel, hvor antallet af brændte dyr er fordoblet fra 120 i 2008 til 243 i 2011. Også i år forventer man en større stigning.

»Og jeg tror slet ikke, vi har nået toppen endnu«, siger driftsassistent Lene Mellemgaard.
Dyr affære

Priserne svinger typisk fra 500 kroner for små kæledyr og op til flere tusinde for større hunde. Dertil kommer et par hundrede kroner, hvis ejeren ønsker at bruge kæledyrets legemsrester til at få fremstillet øreringe og halskæder - såkaldte askesmykker. Tendensen vinder i øjeblikket frem i Danmark.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden