Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Uret 'Pebble' taler trådløst sammen med en smartphone, og er allerede før sin lancering en succes gennem forudbetalinger fra fans.

Uret 'Pebble' taler trådløst sammen med en smartphone, og er allerede før sin lancering en succes gennem forudbetalinger fra fans.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smartphone-ur slår verdensrekord via fans

Nyt ur kan dele musik, beskeder, og anden data med din smartphone.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nok er en smartphone smart, men den ligger oftest nede i lommen, når man skal bruge den.

Det vil det kommende amerikanske 'smart'-ur 'Pebble' lave om på, for det kommunikerer trådløst via Bluetooth med en iPhone- eller Android-smartphone, så man på den vis kan styre, hvordan uret skal opføre sig og se ud via en smartphone.

LÆS ARTIKEL

Samtidig lover firmaet Allerta bag uret, at man via 'Pebble's sine fire knapper kan styre sin musik, se hvem, der ringer, læse ens sms-, emails eller Facebook-beskeder eller sågar bruges uret som cykel/løbe-computer, fordi der også er indbygget accelerometer.

Endelig ønsker Allerta også, at brugerne skal endda selv kunne kode apps til uret, da de frigiver programmer, så alle kan byde ind med "ur-apps". Urets skærm er såkaldt "elektronisk papir" eller e-paper-teknologien, der også anvendes i f.eks. Amazons Kindle e-bogslæsere.

Det betyder, at batteriforbruget er minimalt, og uret kan aflæses i direkte solskin, men også, at urets "skærm" er i sort/hvid.

Succes før salgsstart

De funktionaliteter er tilsyneladende gået rent ind hos over 20.000 fans, der på rekordtid allerede har gjort 'Pebble' til en blevet en regulær salgssucces - endda før det overhovedet er kommet på markedet.

Allerta har i skrivende stund formået at indsamle 3.3 millioner dollar (18.8 millioner kroner) fra fans via siden Kickstarter - og det selvom firmaet oprindeligt kun havde brug for 100.000 dollar (570.000 kroner) for at komme i gang med produktionen af uret.

LÆS ARTIKEL

Den hurtige salgssucces er opnået gennem den amerikanske tjeneste Kickstarter, som adskillige spiludviklere allerede har haft dundrende succes på. Rekorden fik spiludvikleren Double Fine, da de på blot fem uger indsamlede 19 millioner kroner i forudbetalinger fra fans ved at sælge et ufærdigt spil.

Men 'Pebble'-uret er på vej til at sætte ny verdensrekord for Kickstarter, for uret har næsten rundet 19 millioner kroner, og har stadig en måned tilbage, hvor fans kan købe et ur og støtte projektet.

»Vores fanbase skal have den største påvirkning af vores produkt. I et market som vores, så fokuserer vi på at bygge et udviklingsværktøj til uret, som vil forbløffe alverdens udviklerne, så de kan udvikle de fedeste apps til vores lancering af uret«, siger chefdesigner Eric Migicovsky til amerikanske Wired.

Ifølge Wired går Allerta derfor efter samme devise som Apple gør med deres iPhone, og laver en online-butik som Apples App Store til 'Pebble'-uret.

»Fordelen ved at starte produktionen af uret via Kickstarter er, at det er rettet mod forbrugerne - ikke forretningsfonde eller investeringsfolk«, siger Migicovsky.

Planen er, at 'Pebble' udkommer til september og vil koste 150 dollar - 850 kroner - ved lanceringen.

Læs mere om 'Pebble' uret her på Kickstarter (eksternt link)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden