es. Kortspillet Ascension er et af de bedste eksempler på et spil, der fungerer næsten bedre på iPad og iPhone end med virkelige kort.

es. Kortspillet Ascension er et af de bedste eksempler på et spil, der fungerer næsten bedre på iPad og iPhone end med virkelige kort.

Forbrug og liv

Tjek: Her er fem nye brætspil til iPad

Vi tjekker fem nye papfri brætspil til iPad samt anbefaler fem klassikere.

Forbrug og liv

Brætspil fungerer fremragende på iPad. Så er det sagt, fordi her skal brættet aldrig foldes, de tunge kasser fylder ikke, og brikkerne bliver aldrig væk.

Derfor er der da også en række spiludviklere, der har fået øjnene op for tablet-udgaver af spillene. Gamle brætspil får nyt liv, og nye spil bliver løbende udviklet til den.

LÆS TJEK

På iPad kan du spille mod computeren, lokalt mod andre om samme bord – eller på bagsædet af bilen, for du behøver jo ikke et bord længere – eller du kan udfordre andre over internettet. Apples Game Center går det nemmere, at spille mod vennerne, selv om I ikke er i samme rum.

Stor forskel

Kvalitetsmæssigt er der en kæmpe forskel på de mange spil – nogle udvikles af firmaer med masser af ressourcer, mens andre er hobbyprojekter. Nogle har adgang til allerede fremragende illustrationer, mens andre igen må klare sig med mindre.

SE VIDEO

Thomas Vigild guider til fem gode brætspil, der har taget springet til iPad. Kilde: Politiken.tv

Det er heller ikke alle spiltyper, der egner sig til den lille skærm eller til at iPad’en skal sendes frem og tilbage for at bevare hemmelighedskræmmeriet. Men i takt med iPads rekordstore salgstal vælter spillene også frem og mange, der kunne have svært ved at samle en flok venner omkring et spillebord, får nu muligheden virtuelt.

Vi har valgt at se på en håndfuld af de nyeste udgivelser. Spil der alle kan købes fysisk, men er kommet på iPad til en langt lavere pris.

Læs anmeldelserne i boksen herover

Bedste iPad-brætspil

Siden iPad første gang så dagens lys, har der været brætspil til salg i App Store – her er et udvalg af de fem bedste:

Small World

Har været tilgængeligt siden iPads dag et og er værd at eje. Af den amerikanske type med masser af (virtuelle) papbrikker og humor. Forskellige racer kæmper om herredømmet i en verden, der ikke er stor nok til alle og en genial mekanik med tilfældigt sammensatte evner gør, at to spil aldrig er helt ens. Eneste hage er, at man kun kan spille to og lokalt.

LÆS ANMELDELSEN

Ticket to Ride

Klassisk togbyggerspil med et utal af udvidelser bag sig. Strategisk, simpelt og elegant gælder det om at bygge lukrative togruter og blokere konkurrentens. Masser af muligheder for at finde online-modstandere.

Elder Sign

Flot lavet gyserspil, hvor forskellige karakterer forsøger at forhindre det onde i at trænge ind i vores verden. Baseret på H.P. Lovecrafts mytologi og mesterligt illustreret. Op til fire kan spille sammen i forsøget på at stoppe de overnaturlige væseners ubønhørlige fremfærd. Eneste hage er, at spillet mangler dybde og spilteknisk minder det om en avanceret gang Yahtzee.

Carcasonne

Et lille mesterværk, hvor spillerne trækker brikker og forsøger at placere dem strategisk klogt mens de opbygger området omkring middelalderbyen Carcasonne. Spi lteknisk yderst elegant og perfekt implementeret på iPad. Udnytter styringen optimalt og fungerer både lokalt, mod computeren og over nettet, hvor der også bydes på nye soloudfordringer.

LÆS ANMELDELSEN

Neuroshima Hex

Et lille finpudset krigspil, hvor spillerne skiftes til at placere brikker, der repræsenterer hver deres unikke fraktion i en fremtidsverden. Når det er taktisk opportunt (og man har brikkerne til det) erklærer man krig og lader tropperne kæmpe. Målet er at ødelægge fjendens hovedkvarter. Findes også i en separat soloudgave.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden