Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Uklodset. Legos Duplo-spil er tydeligvis en spilbar reklame for Legos klods-serie, men charmeniveauet er skyhøjt.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem reklamefri gratis-apps til børnene

Det vrimler med gratis apps rettet mod småbørn, men mange er reklamefælder. Her er fem solide bud på gratis børne-apps til både iPhone og Android blottet for reklamer.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Toca Kitchen Monsters

iPad & iPhone

Spillets link i App Store

Hvad ville monstre mon spise? Broccoli og pølse? De svensk-udviklede spil i "Toca Boca" serien er imponerende solide blandinger mellem legetøj og spil, og deres gratis 'Kitchen Monsters' er en gratis, men neddroslet udgave af deres betalingsspil 'Toca Kitchen'. Men som gratis spil er indholdet stadig solidt: Først vælger barnet et af to forskellige monstre, og derefter har de et køleskab med ingredienser som broccoli, pølse og citron.

Ved at trække ingredienserne rundt på skærmen kan man både skære, koge, stege dem og derefter servere dem for de dybt komiske monstre, der er levende animeret og ikke er blege for at spytte maden ud, hvis den ikke smager dem. 'Kitchen Monsters' er mere leg end spil, og heldigvis totalt blottet for tekst, så det er et stærkt udgangspunkt for at tale om mad og madvaner med sine mindste.

LEGO Duplo

iPad & iPhone

Spillets link i App Store

Giraffen og kaninen spiller badminton, da en pakke dumper ned i græsset ved siden af dem. Æv - for den var jo til løven - så den må findes.

Sådan starter LEGOs gratis Duplo-spil, hvor de danske udviklere Space Time Foam formår at fortælle de to dyrs rejse efter løven udelukkende i billeder og animationer. Det er tydeligvis en spilbar reklame for LEGOs klods-serie, men unægteligt elegant og smagfuldt, for charmeniveauet er skyhøjt i billeder, animationer og lyd og de mange små mini-udfordringer og lege passer perfekt til børn allerede fra 2 års alderen.

I nogle scener skal de bygge meget simple Duplo-biler eller huse for at avancere handlingen, mens man i andre skal putte plaster på giraffens snude. Fælles for alle scener er en meget intuitiv og legende tilgang, hvor der er god feedback næsten uanset hvad børnene trykker på. Og selvom opgaverne er rasende simple, så vender de mindste tilbage til spillet igen og igen - om ikke andet bare for at gå på opdagelse i scenerne, og se, om de kan trykke på træer, skyer eller planter for små overraskende animationer.

Ordspillet

iPad / iPhone

Spillets link i App Store

De danske spiludviklere Fusentasterne har efterhånden en lang række forskellige børne-apps i Apples App Store, hvor en af de bedste - og tilmed gratis - er Ordspillet. Som spil er det uhyre basalt - barnet trykker på en af de 12 dyr på skærmen, hvorefter en barnestemme udtaler dyrets navn på dansk og man hører dets lyd.

Da der er tre kategorier kommer de mindste også udi at trykke på instrumenter og legetøj, og i det hele taget er hele app´en meget gennemskuelig, pædagogisk og uden reklamer, der popper op i ny og næ. Og dermed ganske perfekt til børn allerede fra 1.5 til 2 års alderen. 'Ordspillet' er samtidig en klassisk såkaldt "Lite"-udgave af spillet - dvs. den fulde version til 12 kr. indeholder dobbelt så mange billeder og kategorier.

29 seconds

Android

Spillets link i Google Play

Læg smartphonen på bordet mellem ungerne, og se derefter, hvordan de skiftes til at svare på spørgsmål om for dyr, geometrik eller matematik. For ideen bag ’29 Seconds’ er nemlig, at ungerne dyster omkring samme tablet eller smartphone, og skal svare så hurtigt som muligt på spørgsmålene inden for de 29 sekunder, som hver runde varer.

LÆS ANMELDELSEN ‘Paint Splash: Hvornår ringer Louisiana?”

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Et sødt socialt samlende spil fra danskeren Uffe Flarup, der også står bag det solide tegnespil ‘Paint Splash’ til Nintendo Wii. Dog skal ungerne være lidt større for at læse og forstå princippet samt spørgsmålene eller have starthjælp fra en voksen, men '29 Seconds´ er et stærkt bud på et anderledes læringsspil med fart over feltet og mere fokus på spil end på tør læring.

Robotværkstedet

Gratis til Android - Fås også til iPhone til 12 kr.

Spillets link i Google Play

Der er ikke mange gratis kvalitets-apps til børn på Android på dansk, men et af de de absolut bedste er fra den svenske udvikler Wombi med. “Robotværkstedet”, der på forfriskende vis twister de klassiske puslespil en smule. Godt nok er det puslespil, men her er det tolv robotter, der skal samles korrekt, så puslespillet har et klart mål.

Tegnestilen er også her virkelig imponerende og børnevenlig, og Wombi har også to andre dansk-sprogede gratis apps som Billedbog med Biler eller Det Store Rumpuslespil, der også følger princippet med ingen reklamer og alt er på dansk.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden