Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opfindsomt. Producenterne sætter så mange nye muligheder ind i tv-apparater, at de gamle modeller lynhurtigt bliver forældede
Foto: LARS JUST

Opfindsomt. Producenterne sætter så mange nye muligheder ind i tv-apparater, at de gamle modeller lynhurtigt bliver forældede

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye tv-apparater holder kun fem år

Udviklingen på tv-området går nu så hurtigt, at nye tv-apparater lynhurtigt bliver forældede.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerne må indstille sig på, at de tider, hvor et fjernsynsapparat holdt både 10 og 20 år, er forbi.

Blandt producenterne af tv-apparater mener man i hvert fald, at en fornuftig holdbarhedslængde på et nyt fjernsyn er godt fem år.

»Folk tror, at det holder mindst seks til syv år. Mit bud er nærmere fem år, ligesom man kender det fra computere«, siger formanden for Brancheforeningen Forbrugerelektronik, BFE, Laila Kelp Rasmussen.

Salget styrtdykker
Når hun på branchens vegne lægger holdbarhedstiden på fem år, skyldes det ikke, at man kan forvente, at fjernsynet slet ikke dur efter fem år.

Det handler om, at producenterne hele tiden putter så mange nye muligheder ind i apparaterne, at de gamle modeller lynhurtigt bliver forældede.

»Buddet på den korte holdbarhedstid er altså, hvis man hele tiden ønsker at kunne benytte de nyeste muligheder«, siger branchedirektøren.

Koreanske Samsung har godt nok lavet forskellige muligheder for at opgradere tv-apparater, så de kan håndtere de nyeste påhit lidt længere. Det drejer sig dog kun om nogle få år.

For branchen handler det imidlertid også om at holde gang i et salg, der styrtdykker. Da salget af nye fladskærme var på sit højeste i 2009, blev der langet 780.000 fladskærme over disken hos landets tv-forhandlere.

Det høje tal skyldtes især det såkaldte digitale sluk, hvor de gammeldags billedrørs-tv blev sat ud af spillet.

I 2013 var det tal faldet til en halv million. Og i år, hvor der endda er fodbold-VM, hvilket normalt betyder ekstra gang i tv-salget, forventer branchen at lande på et salg på godt 480.000 apparater.

I branchen sætter man nu sin lid til, at nye muligheder som forbedret smart-tv og det super højtopløselige 4K-format skal få danskerne til at udskifte fladskærmen endnu en gang.

/ritzau/

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden