Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

Fri? Flere kvinder end mænd føler sig gladere på deres arbejde, end når de har fri. Det kan skyldes, at kvinder laver mere, når de har fri, mener professor.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stressniveauet er højere derhjemme end på jobbet

Amerikansk undersøgelse viser højere niveau af stresshormon, når folk har fri.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indkøb, støvsugning, madpakker, gæster, børnehaver, lukketider og spaghetti med kødsovs.

Det er de færreste, der kan læne sig tilbage og slappe af, når de har fri fra arbejde. En undersøgelse af 122 arbejdere, som er foretaget af Pennsylvania State University viser faktisk, at folk er mere stressede, når de har fri, end når de er på arbejde.

Det skriver The New York Times.

I undersøgelsen har man målt arbejdernes niveauer af hormonet kortisol, der er et tegn på stress. Og det viste sig altså at være lavere, når folk var på arbejde.

Sarah Damaske, der er leder af studiet og assisterende professor i Arbejde og Ansættelsesforhold, mener ikke, at stressniveauet hjemme har noget at gøre med, hvor godt man kan lide sit hjem og sine børn.

»Jeg mener, at det tyder på, at der er noget ved arbejdet, som er godt for dig. At være tilstede i nuet, fokusere på en opgave, færdiggøre den opgave og være sammen med dine kollegaer. Alle de ting er gavnlige, og det er noget af det, der sænker dit stressniveau«, siger Sarah Damaske til The New York Times.

Mænd er gladere, når de er hjemme

De 122 deltagere i undersøgelsen blev også spurgt, hvor glade (oversat fra engelsk 'happy', red.) var på arbejde og hjemme. Her blev det klart, at mændene gennemsnitligt var gladere hjemme end på deres arbejde, mens det omvendte gjaldt de kvinder, som deltog.

Samtidigt viste kvinderne sig at være gladere end mændende, når de var på arbejde. Og det kan der være flere forklaringer på.

For det første kan det skyldes, at kvinder simpelthen laver mere derhjemme efter en arbejdsdag.

For det andet kan det være fordi kvinderne i højere grad end mændene kan lide deres arbejde. Ifølge Sarah Damaske ser det ud til, at kvinder, som over lang tid er fuldtidsansatte har fundet et job, som de gerne vil blive i.

Med til historien hører, at alle raporterer lavere stressniveauer i weekenderne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden