Sangerinden Sada Vidoo gør alt for at ligne en dukke fuldstændig. Hør hendes nummer 'Chinadoll' her. Kilde: politiken.tv / Mikkel Stoumann Fosgrau

Forbrug og liv

Pride-sanger: »Jeg har nok 100 par sko«

Når Sada Vidoo optræder til Copenhagen Pride, hylder hun friheden til at være sig selv.

Forbrug og liv

Følelsen af ikke at passe ind kender sanger og sangskriver Sada Vidoo.

Som barn fik eksotiske træk fra en arabisk far hende til at stikke ud. Hun fascineredes tidligt af spektakulære outfits kreeret af en elsket, homoseksuel morbror, der længe før Conchita Wurst kombinerede skæg og kjoler og kæmpede bravt for accept, inden han døde af aids i 1996. Og som ung, ukonventionel musiker blev hun fundet for tyk til at optræde i det videohit, hun leverede vokal til.

LÆS OGSÅ

Både hendes sind og musik præges af noget dobbelttydigt med flere stemmer, men på forunderlig vis blev det hele meget lettere at rumme, da hun for halvandet år siden ændrede navn, fandt sit musikalske univers og karikerede sin ydre fremtoning.

Det ligner et PR-stunt?

»Måske, men det hele faldt på plads, da jeg blev dukke. Fra ganske lille har jeg været vild med at prøve forskelligt tøj og rykke mine grænser, selv om andres forventninger dominerede skoletiden på Vestegnen. Efter år med stilforvirring fandt jeg både musikalsk og stilmæssigt mit udtryk, og i dag dyrker jeg at være dukke, ligesom andre går til ridning eller har en anden hobby«.

Præger det dit forbrug?

»I allerhøjeste grad. Har jeg lyst til at tage en stor, gul kjole på en mandag, så gør jeg det. Hver dag overvejer jeg, hvad jeg skal have på, holder øje med mulige køb og inspireres af anderledes og kreativt klædte. Selv får jeg mange søde kommentarer og spørgsmål, men husker tydeligt andres uforståenhed over for det anderledes, så det er vigtigt for mig at støtte alles frihed til at være sig selv«.

Går du aldrig til bageren i joggingtøj?

»Altså, jeg har altid været lidt fin på den og kunne ikke drømme om at gå på gaden uden at være velklædt og bære fuld makeup. At være dukke føles simpelt hen naturligt for mig«.

Hvad koster din stilbevidsthed?

»Som kunstner har jeg et begrænset budget, så jeg må prioritere, men jeg bruger mange penge på sko. Jeg bliver helt rød i hovedet, for jeg har nok 100 par, men jeg gemmer, genbruger og reparerer dem. De skal være meget høje, vildt mærkelige og samtidig gode for fødderne, for jeg går meget. Jeg er vild med sko fra Kurt Geiger, og da jeg er en udsalgshaj, finder jeg dem tit til 1.000-3.000 kroner parret i stedet for 5.000 til 6.000 kroner«.

Dine kjoler må også være dyre?

»Nej, for de er næsten altid second hand, som jeg laver om. Eller får lavet om, for jeg syr ikke selv. Min stylist, Borcher, klarer det meste, for hun ved, hvordan jeg tænker. Når jeg kommer hos hende med et bundt, står jeg som en prinsesse på en stor dreje rundt-ting, og så går vi i gang med de kreative ideer. Accessories som smykker, sløjfer og små designerfund køber jeg på Camden Market, og mit hår er billigt i drift, for næsten hele min familie er frisører«.

Hvad bruger du ellers penge på?

»Største post på budgettet er nok min halvandet år gamle pomchi-hund Sebastian, som er med mig alle steder og selvfølgelig også har et tøjskab. Mit næste køb bliver en ny rejsetaske til ham, mens det seneste er to dronningestole fra 1906 i brunt læder købt i København. Det overraskede mig, for jeg plejer ikke at falde for møbler«.

Har mad høj prioritet?

»Jeg kan godt lide at lave det, men er ikke den store kok. Til gengæld er jeg superdygtig til at lægge makeup, og her vælger jeg kvalitet frem for kvantitet. Jeg er vild med Mac, og alle mine cremer er bygget op på olier og frie for parabener«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce