Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lydgal. Lydnørden Jesper Worre er en travl mand i disse dage, hvor han står i spidsen for den største idrætsbegivenhed på dansk jord nogensinde, VM i landevejscykling.  Foto: Peter Mydske

Lydgal. Lydnørden Jesper Worre er en travl mand i disse dage, hvor han står i spidsen for den største idrætsbegivenhed på dansk jord nogensinde, VM i landevejscykling. Foto: Peter Mydske

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cykel-VM-chef har fundet højttalerne i sit liv

Jesper Worre: Min kone får ikke højttalerne ud af stuen. Det må kvinden i mit liv så leve med.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jesper Worre er en særdeles travl mand for tiden. Med landevejs-VM lige om hjørnet – som er blevet udnævnt til den største sportsbegivenhed i Danmark nogensinde – har direktøren for Danmarks Cykleunion hverken tid til at handle mad eller tøj.

De næste 14 dage går tiden især med at få alle de løse ender til at gå op – bl.a. koordineringen af over 700 frivillige.
Men når cykelløbet er overstået, og bølgerne ikke længere går så højt, kan det være, han tager ned i elektronikforretningen Hi-Fi Klubben og oser lidt. For lige så effektiv Jesper Worre er, når han køber tøj, lige så grundig, analyserende og smånørdet er han, når det gælder elektronik.

»Jeg bruger vildt langt tid på sådan nogle ting, inden jeg køber dem. Jeg kan bruge mange timer på nettet på at kigge på billeder, læse om kvaliteten og sammenligne priser. Der er uanede muligheder for at undersøge, google og finde ud af, hvem der har skrevet det ene, det andet og tredje om produktet«.

Hvad har du senest undersøgt? »Det er faktisk et golfsæt. Jeg startede for en måned siden, hvor jeg lånte mig til udstyret. Men der gik jo ikke lang tid, før jeg tænkte: Nu skal jeg have mit eget. Jeg købte for knap 10.000 kroner, men jeg brugte også rigtig mange aftener på at undersøge det«. »Det er, fordi jeg elsker at få noget nyt i hånden. Jeg elsker f.eks. at pakke en ny mobiltelefon ud, men det er ikke, fordi jeg går meget op i selve telefonen. Det er oftest elektronik, som et kamera, en radio eller lignende«.

Gælder det alt, du køber?
»Nej, ikke tøj. Jeg er ikke sådan en, der bruger min tid på at shoppe og går ind og ud af butikker. Lige pludselig en lørdag formiddag går jeg ud og køber noget tøj. Jeg finder en butik, der ser fornuftig ud et eller andet sted, og så køber jeg typisk både bukser og bluser der. Det er noget andet med elektronik. Når jeg først bliver hooked up på et eller andet elektronik, kan jeg nærmest ikke få det ud af hovedet. Lige pludselig løber det fra mig«.

Hvad sker der?
»Hvis jeg står i en butik og kigger på et par højttalere, og ekspedienten siger, at jeg får en bedre lyd, hvis jeg går op i pris, så har jeg svært ved ikke at købe de højttalere, der er lidt bedre. Selv om jeg ikke kan høre forskel. Jeg elsker også at gå rundt og kigge i Hi-Fi Klubben – også selv om jeg ikke skal købe noget«.

Du går bare og hyggekigger?
»Ja, det kan jeg sagtens. Det har jeg gjort, når jeg alligevel har børnene og kører en tur. Så kan jeg køre ind til et af storcentrene en vinterdag, hvor der ikke er så meget at lave«.

Gider børnene at kigge på hi-fi?
»De gider kigge på det, jeg vil kigge på – hvis jeg til gengæld kigger på det, de gerne vil kigge på. Da de var små, var det f.eks. Fætter BR. Det er sådan et kompromis, vi har lavet«.

Hyggekigger du også på nettet?
»Nej, jeg undersøger, og så handler jeg. I det øjeblik jeg ved, hvad jeg skal købe, er glæden enorm ved at undersøge det. Jeg har en 18-årig knægt, som har arvet det fra mig«. Han er virkelig ’Mr. Nettjek’.

Hvordan har du det efter købet?
»Så skal jeg passe på, at jeg ikke går og generer alle andre med, at nu har jeg fået det. Det lyser ud af mig, hvad jeg er glad for«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Beholder du interessen for tingene?
»Ja, det gør jeg. Jeg har udvalgte interesser, for tiden er ikke til mere end det. Golfen er lidt en bonusting, men jeg har for eksempel et stort, flot stereoanlæg med store flotte højttalere i stuen. Vi har altid haft store højttalere, det ene par har overtaget det andet. De vokser en smule hver gang, de er blevet udskiftet. Jeg tror, jeg er en af de få tilbage i landet, der stadig har dem i sit hjem. Det er jo ikke så moderne med store højttalere, og det bliver ikke mere moderne, som tiden går«.

Er der drengerøv over det?

»Nej, jeg vil påstå, at det er, fordi det spiller bedre. Jeg kan godt lide mit anlæg og at høre musik på det. Jeg har over 1.500 cd’er. Mine mest elskede musikere er Bruce Springsteen, Ulf Lundell og Beatles«. »Min kone er træt af, at vi har højttalerne stående. Hun vil meget hellere have et par små 4 x 10 centimeter gemt et eller andet sted. Men det må hun finde sig i. Jeg synes ikke, de er grimme, men at de matcher pænt til resten af huset. Det er forskellen på mænd og kvinder en gang imellem«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden