Løb. Arkivfoto: Daniel Hjorth

Løb. Arkivfoto: Daniel Hjorth

Forbrug og liv

Bente Klarlund: »Løb endelig videre«

Trods en blæreoperation og en alder af snart 70 år er det en god idé at holde sig i god fysisk form.

Forbrug og liv

Mai:

Jeg har løbet 3 gange ugentligt i 15 år. Jeg har nu fået syet blæren op, da den var faldet ned. Alt virker fint efter operationen. Men jeg er i tvivl om, om det vil belaste blæren for meget, hvis jeg i min alder, snart 70 år, fortsætter med at løbe? Jeg ville så i stedet gå min rute i hurtigt tempo. Hvad er din holdning til dette?

Bente Klarlund Pedersen:

Kvinders organer i bækkenet (livmoder, skede, blære og endetarm) holdes på plads af bækkenbundens bindevæv og muskler. I forbindelse med fødsler, overvægt og stigende alder kan bækkenbunden blive slap og bækkenorganerne falde frem i skeden eller ud af skeden. En mindre nedsynkning er til stede hos næsten alle kvinder efter overgangsalderen. Hvis der er generende symptomer, kan man blive opereret.

Man nedsætter risikoen for fremfald af de kvindelige organer ved at undgå overvægt, forstoppelse, kronisk hoste og dårlig form. Det er altså en rigtig god idé, at du holder dig i form. Det kan du gøre både ved løb og ved hurtig gang. Så bliv endelig ved med det. Bækkenbundens muskler kan trænes med knibeøvelser, som hjælper til at holde bækkenorganerne på plads. Det er en god idé at kombinere anden træning med knibeøvelser.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce