Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sukkerchock. I matematik-spillet 'Matemaslik' gælder det om at regne med slik, der derefter fordres til de sultne personer. Sublimt eksempel på, hvordan man kan integrere flere forskellige læringsstile i samme spil.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Sådan tæmmer du matematikken med dit barn

Matematik er et fag, hvor mange forældre står af, når de skal hjælpe med lektiehjælpen. Her er fem bud på danske matematikspil og apps, der også kan være en håndsrækning til forvirrede forældre.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvordan var det nu lige med de lineære funktioner, hvordan var de nu man dividerede større tal, og hvordan finder man præcist omkredsen af en cirkel? Selv de helt basale matematiske opgaver kan ofte være svære udfordringer for forældre, der skal hjælpe ungerne med lektiehjælp, men nu er der hjælp at hente på internettet.

LÆS TJEK

En række nye danske initiativer og spil går nu nemlig ind for at gøre matematikken dels mere relateret til udfordringer i vores hverdag, dels mere underholdende ved at sætte matematikken ind i spilmæssige rammer. Herunder er fem eksempler på danske matematik-spil eller initiativer, som kan hjælpe både forældre, unge og børn under uddannelse med at tøjle matematikken.

MatematikFessor.dk (browser)

Pris: Første måned gratis, derefter 49-299 kroner

www.matematikfessor.dk/foralle

Allerede for to år siden gik siden MatematikFessor.dk i luften, hvor målet er online lektiehjælp i og formidling af matematik. MatematikFessor er både målrettet matematiklærere, der kan give lektier for i online format, og eleverne kan få hjælp til lektierne derhjemme ved videostøttede eksempler, men nu også til forældre.

Siden fungerer via et månedsabonnement (første måned er gratis), hvor man får adgang til 1/4 mio. opgaver og spil med 500 videoer og 600 lektioner. Der er også individuelle læringsforløb, og en række gratis spil, som f.eks. gælder om at træne tabeller eller enkle addition eller divisions-opgaver. Udgangspunktet er barnets klasse, men hurtigt vil læringssystemet tilpasse sig barnets niveau.

Matemaslik (iPhone / iPad)

Pris: Gratis med enkle stykker, 12 kroner for fuld version.

http://www.matemaslik.dk/

Hvordan ser 492 stykker slik egentlig ud? I det ekstremt børnevenlige matematik-spil 'Matemaslik' er målet nemlig at give en række personer på skærmen "sukkershok" ved at fodre dem med slik. Men fodringen sker kun, hvis børnene svarer rigtigt på de matematiske opgaver, som popper op på skærmen. Det interessante ved 'Matemaslik' er, at alle opgaverne både fortælles med dansk tale, men også illustreres i kraft af svævende stykker slik - og dermed kan man manuelt sidde og flytte rundt på slikket på skærmen og på den måde tale opgaverne igennem med barnet. På den måde tiltaler spillet både de matematisk-tænkende, men også dem, der lærer bedst gennem auditive eller visuelle virkemidler.

'Matemaslik' koncentrerer sig udelukkende om de fire regnearter, basal taltræning og 10-tals-systemet, da man kan pakke poser med slik, og er brillant som en elegant, lærende og særdeles pædagogisk leg udi matematikkens verden.

Skolemat (iPhone / iPad / Android)

Pris: 299 kroner om året

http://www.skolemat.dk/smartphones/smartphones.html

Alle apps i Skolemat-serien er målrettet et bestemt klassetrin, og dækker fra 1. - 9. klasse med hver sin app. F.eks. er lektioner i 1. klasse enkle opgaver som plus med tal under 10, former og figurer og spejlbilleder, mens der på 8. klassetrin kommer pythagoras, talfølger, økonomi og ligninger på bordet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Grundlæggende er opgaverne glimrende, og følger godt med ungernes kunnen, men mangler den samme legende tilgang til matematikken som 'Matemaslik' og derudover er prisstrukturen er ikke helt gennemskuelig, da man skal købe et årsabonnement (eller skolen skal købe et abonnement til hele klassen) for at bruge disse apps - og her taler vi en hel pakke med 1. - 9. klasse.

Pixeline Skolebøger - Matematik (iPad / iPhone)

Pris: 36 kroner.

www.kreagames.dk

Danmarks (bag)klogeste virtuelle pige Pixeline er rykket på smartphones med sin "Skolebogs"-serie, der udover matematik også dækker engelsk. I matematik-appen møder hun slangen Ozzy, som selvfølgelig elsker matematik, fordi han skal holde styr på en masse dyr på øen Solø. Her er målgruppen 0. - 3. klasse, og man kommer igennem tallene fra 1-100 og tabellerne, bl.a. ved at tælle dyr som herover.

Alt er farvestrålende, naivt Pixelinesk og på dansk, og der er ikke mange overraskelser her - udover, at selvom app'en umiddelbart er gratis at downloade, så koster den reelle matematik-undervisning 36 kroner.

Plus 1 HHX (browser)

Pris: Gratis indtil videre

http://plus1hhx.systime.dk

»Du har været i byen en fredag aften og skal hjem med en taxa. Du kender ikke prisen, men det kunne være rart at vide, hvad turen hjem kommer til at koste«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sådan lyder et af de matematiske spørgsmål i Systimes kommende interaktive matematikbog rettet mod HHX-studerende, og som skal introducere matematik som grundredskab i virksomhedsøkonomi, afsætning, samfundsøkonomi – og privatøkonomien ikke at forglemme. Udgangspunktet er, at forfatterne bag har svært ved at gøre matematik interessant i sig selv, men nu vil opfinde nye opgavetyper, der viser, hvad matematikken kan bruges til, og hvordan den fungerer i relation til samfundet og andre fag.

Opgaverne er lige nu matematik-økonomi og lineære funktioner, som f.eks. eksperimentet herover med taxakørsel, men senere kommer også statistik og finans med i den interaktive ebog. Den færdige ebog - eller iBog som forlaget Systime kalder dem - udkommer i løbet af sommeren.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden