0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om De fyrede

Krydret, børnevenlig eller med smag af lever

Niveauet er generelt udmærket, og der er økoleverpostej til enhver smag, mener dommerne i Lørdagslivs test af julefrokostfavoritten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Selv om mange spiser leverpostej i hverdagene, forbinder vi den også med festlige frokoster til højtiderne.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Leverpostej er en dansk frokostklassiker – ikke mindst på julebordet.

I løbet af det sidste år er der i supermarkederne solgt 16.253 ton leverpostej, og her tegnede julemåneden sig for en stor del – sidste jul steg salget med hele 50 procent i december sammenlignet med november, viser tal fra Nielsen Data.

Vil man helst stikke gaflen i en økologisk udgave af den populære postej, er der også masser at vælge imellem, mener Lørdagslivs dommerpanel, der består af slagter og indehaver af den økologiske Slagteren på Kultorvet, Jens ’Slagter’ Petersen, og blogger og madskribent Mira Arkin.

Der er nemlig muligheder både til dem, der kan lide det krydret, til dem, der sætter pris på godt med leversmag, og til dem, der hælder til mildere og mere børnevenlige varianter, lyder det fra smagsdommerne, efter at de har blindsmagt testens seks forskellige økologiske leverpostejer.

»Generelt er det et udmærket niveau. Der er ingen af dem, der slår mig som discount-leverpostejer«, siger Jens ’Slagter’ Petersen, der mener, at en god leverpostej skal have smag af hovedingredienserne, som er lever, løg, salt og peber, men kunsten med denne spise er, at smagene ikke må være så dominerende, at de overdøver tilbehør såsom agurkesalat, rødbede og bacon.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere