En vandgran blev fældet, og da dukkede denne lille pind op.
Foto: Privatfoto

En vandgran blev fældet, og da dukkede denne lille pind op.

Forbrug og liv

Ryges brevkasse: Træ i træet dukkede op efter fældning

Forbrug og liv

Anders Laage Kragh:

Vi havde en vandgran, som efterhånden var blevet for stor til en almindelig have, og vi fik derfor træet fældet. Da træet var lagt ned, så vi til vores overraskelse, at der var et lille træ inde i træet. Udefra var der ingen skade at se på vandgranen, så den revne, der er at se på stubben, var ikke synlig udefra.

Har du en forklaring på dette, eller er det bare en af naturens underfundigheder?

Søren Ryge Petersen:

Den er spøjs, og min første tanke var, at det er en snyder. I har fældet et stort træ, sat en pind ned i stubben, taget et billede og sendt det til Lørdagsliv med en påstand om, at det er et træ i træet, en lille reminiscens fra træets spæde første leveår, den allerførste årring, som mirakuløst er bevaret igennem et halvt århundred og endnu mere mirakuløst har overlevet en motorsav, der skar sig tværs igennem stammen.

Hopper han på den, ham Søren Ryge? Og hvilken træekspert, professor eller ph.d.-studerende sender han den til? Mimi Hvass plejer at være god, og hvis hun ikke ved det, spørger hun sin far, der kender tusind andre kloge træhoveder.

Nej, det gør jeg altså ikke. Jeg vil ikke gøre andre til grin. Jeg vælger denne metode. Offentliggør det lille mysterium og er sikker på, at en eller anden blandt læserne kender den skinbarlige sandhed og fortæller os den. Vi venter spændt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce