Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fremtiden invaderer vores tøj. Det tager tid, før opfindelser slår bredt igennem, men pludselig sker det. I dag kan vi f.eks. gå ind fra gaden og købe hovedpuder af det skum-materiale, der i sin tid blev udviklet til astronauter. Grafik: Mads Pedersen

Fremtidsforsker: »Tesla-skjorten« er genial til at skabe et gennembrud for intelligent tøj

Teknologisk tøj er aldrig for alvor slået igennem som hverdagstøj. Er det for dyrt? Frygter vi for miljøet? Eller er det bare ulækkert at gå med strømper, der ikke skal vaskes?

FOR ABONNENTER

Pletfri skjorter. Lugtfrit sportstøj. T-shirt, der giver kram eller skifter farver. Strømper med sensorer, der informerer om ens løbestil. Langtidsholdbare tekstiler, der overflødiggør vask.

Eksempler på intelligent tøj med forbløffende egenskaber omtales med jævne mellemrum i pressen, ofte garneret med spådomme om, at revolutionen i vores klædeskab venter lige om hjørnet, og at der næsten ingen ende er på, hvad intelligent tøj (smart textiles) kan betyde for vores egen bekvemmelighed og hele klodens bæredygtighed.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden